IS: "Benjamin heeft zich dankzij prediker in gevangenis bekeerd tot Bakr Al-Belgiki"

Links dader Benjamin Herman, die onder andere met hulp van Fouad D. (rechts) geradicaliseerd zou zijn in de gevangenis.
rv Links dader Benjamin Herman, die onder andere met hulp van Fouad D. (rechts) geradicaliseerd zou zijn in de gevangenis.
Islamitische Staat heeft de aanslag van dinsdag in Luik nog eens uitdrukkelijk opgeëist. Dat gebeurde in het nieuwste nummer van An-Naba, een berichtenblad in het Arabisch dat de terreurgroep nog wekelijks verspreidt. 

In een artikel onder de titel 'Strijder valt politie aan en een aantal van hen zijn gedood' wordt beschreven hoe Benjamin Herman tot zijn daad is overgegaan. "Volgens goede bronnen heeft hij zich bekeerd dankzij een prediker in de gevangenis en de naam Bakr Al-Belgiki aangenomen", staat er te lezen. 

"Daags na zijn vrijlating viel hij de kruisvaarders aan." Er is echter geen foto te zien en details die zouden kunnen bewijzen dat IS daadwerkelijk contact met Herman heeft gehad, ontbreken in het artikel.
67 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Don Tessers

  Wat..? Een haat prediker Imam die mag optreden in de gevangenis ? Tijd dat er een vertaler onder de bewakers komt te zitten die exact weet wat zulke smeerlappen zeggen. En anders helemaal geen islam prediker meer toelaten.

 • ann van der linden

  Verlof is voor mensen die een heel jaar hard gewerkt hebben. Niet voor mensen die zware misdaden op hun geweten hebben. Die horen thuis achter tralies.

 • marc van lierde

  Geen nood Geens gaat verder om beter te doen Hahaha Met zijn beleid is het enkel wachten op volgend drama.

 • Tim Kennis

  Hoogtijd dat Vlaams Belang de macht heeft,de mensen die links stemmen zijn onrechtstreeks medeverantwoordelijk voor al deze problemen! links=alle macht aan de immigranten illegalen en corrupte politiekers!

 • Daniël Gyssens

  Verbied die criminele religie in ons land.Dit is een een schande dat daarvoor geld moet gespendeerd worden.Geef ONS land terug !!