Irakees slaat meisje omdat ze badpak draagt in zwembad

UNKNOWN
Een 32-jarige Irakees is vandaag door de correctionele rechtbank in Leuven veroordeeld tot vier maanden cel en een boete van 275 euro. De man ging in het zwembad van Leuven verbaal en fysiek in de clinch met vier Marokkaanse meisjes in badpak.

De man maakte hen duidelijk dat het volgens de islam ongehoord is dat ze zo gekleed waren. Eén slachtoffer kreeg twee klappen in het gezicht en moest zelfs naar het ziekenhuis.

Sportoase
Het incident speelde zich op 12 september 2010 af in de Sportoase in Leuven. De dertiger uit Bagdad las de jonge vrouwen duchtig de levieten en gebruikte daarbij zelfs geweld.

Toen het slachtoffer de Irakees een goed jaar later opnieuw toevallig op straat tegenkwam in Leuven, werd ze meteen bedreigd. "Het is nu oorlog. Hier zal het niet bij blijven!", snauwde de man haar toe. Daarop diende de jonge vrouw een klacht in.

Andere wetten en normen
De beklaagde, die tot mei 2011 op de Leuvense Oude Markt woonde, ontkende de feiten niet, maar weigerde in te gaan op het voorstel tot schadevergoeding. De Irakees vond dat hij volledig in zijn recht was. De rechter oordeelde daar anders over. "De man heeft blijkbaar moeite om te beseffen dat hij zich in België bevindt en dat hier andere wetten en normen van toepassing zijn. De beklaagde heeft allerminst het recht om te eisen dat ons land zich aan zijn normen aanpast." (belga/eb)