Inwoners Neerpelt en Overpelt kiezen 'Pelt' als naam van nieuwe fusiegemeente

Screenshot TVL
Overpelt en Neerpelt kiezen Pelt als naam van de nieuwe fusiegemeente. Bij een goedkeuring door de gemeenteraden in december, is de fusie vanaf 2019 een feit.

Beide burgemeesters zijn tevreden met de naam. "Pelt vormt al zoveel jaren ons bindmiddel", zegt burgemeester van Neerpelt, Raf Drieskens. "De kracht van Pelt is haar eenvoud." Als beide gemeenteraden de nieuwe namen in december goedkeuren, zal de fusie vanaf 2019 een feit zijn

De inwoners konden hun stem uitbrengen op drie mogelijke gemeentenamen: Dommelpelt, Pelten of Pelt. De stemming werd dinsdag om middernacht afgesloten.

Een volksjury selecteerde begin deze maand drie namen uit de 206 unieke inzendingen: Dommelpelt, Pelten en Pelt. De inwoners kregen twee weken de tijd om een stem uit te brengen op hun favoriete naam.

51.2189078,5.4148321

null
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • armand mudah

  en ik ben nu benieuwd of er na de verkiezing minder politiekers zullen zijn dan toen het 2 gemeenten waren of dat ze allemaal een ander petje gekregen hebben

 • didier de coster

  ik denk dat ze daar veel weken hebben moeten over nadenken , zou niet opgekomen zijn bij mij , hebben ze daar nog heirbanen ....

 • jos beverke

  Neeroverpelt zou ook niet slecht geweest zijn.

 • wim rooyakkers

  En nu nog een regering.dat zou echt de aansluiting zijn bij ontwikkelden landen.

 • patrick morel

  Goed idee, Vlaanderen heeft 308 gemeenten, Nederland dat 2,5x groter is telt er 388 en dan zijn we verwondert dat alles zoveel kost, veel te veel postjes.