Intiem afscheid Julie Van Espen: sympathisanten kunnen dienst via geluidsinstallatie volgen

Het sobere en ingetogen rouwhoekje in het gemeentehuis van Schilde.
Laenen Het sobere en ingetogen rouwhoekje in het gemeentehuis van Schilde.
De uitvaartplechtigheid van Julie Van Espen (23) vindt zaterdag plaats in de O.L.V.-ten-Hemel-Opgenomen-kerk aan de Pater Nuyenslaan in Schilde. De plaatsen in de kerk zijn voorbehouden voor haar familie, vrienden, kennissen en medestudenten. Op het plein voor de kerk wordt wel een geluidsinstallatie geplaatst. Dat meldt de communicatiedienst van de Universiteit Antwerpen, waar Julie studeerde, in een persmededeling.

"De familie wil graag in alle sereniteit afscheid kunnen nemen. Ze begrijpt en waardeert dat heel veel mensen meeleven met wat er gebeurd is. Daarom werd beslist om een geluidsinstallatie te plaatsen op het plein voor de kerk zodat de dienst ook buiten bijgewoond kan worden", klinkt het in het persbericht. 

"De plaatsen in de kerk zijn voorbehouden voor familie, vrienden en kennissen, en voor de medestudenten van Julie, haar vriend, zus en broer. Het is de uitdrukkelijke wens van de familie dat politici niet naar de plechtigheid zouden komen. Hun individuele rouwbetuigingen de voorbije dagen worden echter geapprecieerd door de familie." 

Ook journalisten, cameramensen en fotografen mogen de uitvaartplechtigheid niet bijwonen.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Schrauwen

  Een warme oproep om zaterdag in je gedachten even bij Julie te verwijlen en misschien om 10u een minuutje stilte in te lassen. Initiatieven om dit globaal te doen zijn welkom want dit gebeuren dreigt onder te gaan in de het verkiezingskrakeel van politici.

 • Shakira moessa

  Zo erg allemaal, dit alles had vermeden kunnen worden mocht justitie haar werk gedaan hebben, veel sterkte aan haar vriend, ouders broers , zussen,..

 • Marleen Geerts

  Lieve stille groet uit Hasselt voor jullie! Heel dapper meisje/vrouw! Zinloos geweld, maar voor altijd in mijn 'zijn'! Laat haar verder leven in ons... bedankt lieve Julie! Om er te zijn...

 • Nora Vandeput

  RIP Julie

 • Gerd Van nieuwenhove

  Innige steun van mij . Laat de toppers , politie maar thuis blijven en laat ze maar eens goed nadenken over al hun strapatsen en leugens ! Ook de christelijke partij .....