Exclusief voor abonnees

INTERVIEW. Viroloog Steven Van Gucht: “Voor terugkeer naar normaal leven moeten we nog enkele maanden geduld hebben”

Viroloog Steven Van Gucht
Photo News Viroloog Steven Van Gucht
Het coronavirus zal niet verdwijnen, maar deze ellende wel. Al zal het nog maanden duren voor we er vanaf zijn. Dat zegt Sciensano-viroloog Steven Van Gucht (44). Hij is net terug van een tiendaagse vakantie in Oostenrijk, waar er géén mondmaskerplicht is in de winkels en de horeca.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen
76 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dominique Vanmullem

  na augustus nadat jan met de pet terug aan het werk is komt alles in orde dan kunnen de rijken van belgie naar groene landen

 • alfred cool

  Er al nooit meer een normaal leven komen !

 • medard albrechts

  enkele maanden, enkele jaren zekers, als het ooit al goed komt, pfff goed bij onze rekker zeg ik

 • Alfons LABIE

  er zijn dingen die voor mij mogen blijven zoals bv sluitingsuur horeca/cafe's om 1 uur is top, dan kom je tenminste de zatlappen niet tegen om 6 uur in de ochtend of 30minuten in de winkel, zeker voor levensmiddelen is dit meer dan lang genoeg.

 • emiel wouters

  En wie zegt dat we willen terug keren naar het verderfelijke van vroeger. Eindelijk hebben wij eens rust thuis, en kijken wij eens samen naar de TV. En we laten aan elkaar de keuze wat we willen zien. In feite wanneer komt de volgende, ik kijk er al naar uit.