Exclusief voor abonnees

INTERVIEW. Viroloog Johan Neyts: “Veel beleidsmakers snappen het écht niet. Je moet de experts vertrouwen”

Johan Neyts: 'De nieuwe piek had er nooit mogen komen.'
Thomas Sweertvaegher Johan Neyts: 'De nieuwe piek had er nooit mogen komen.'
Samen met zijn team zoekt viroloog Johan Neyts naar virusremmers én een vaccin tegen het coronavirus. Hij is hoopvol voor 2021, maar: “Veel beleidsmakers snappen het écht niet. Je moet de experts vertrouwen.”

Je hebt 1% van dit artikel gelezen
41 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Verstappen Martine

  Ik heb geen vertrouwen in niemand meer en al zeker deze niet door ons gekozen regering. Een bende prutsers die alleen maar hun postje willen veilig stellen en de bevolking laat stikken. En experten wat kan je daar van zeggen, wie bepaald wie een expert is op welk gebied. we worden gewoon in de steek gelaten en met een kluitje in het riet gestuurd.

 • Frankie Albert Goethals

  We hebben ongeveer 11 miljoen experten in België. 0,0001% heeft ook gestudeerd aan een univ die, uiteraard politiek gekleurd is, we zijn België toch? En die iets zinnigs kan zeggen over het onderwerp. De experts worden gekozen vanuit hun politieke voorkeur én dus is het een sport om experts te vinden en aan het woord te laten die liefst het omgekeerde zeggen van de door de regering gekozen experts. Dus iedereen heeft gelijk én tezelfdertijd ongelijk. Profileringsdrang is het codewoord!

 • rita prosse

  Tegenwoordig is iedereen expert.

 • Jacques Eerten

  Julien, jij weet blijkbaar niet hoe ons systeem werkt?

 • Julien Van Wonterghem

  Beste Peter Permentier, deze regering werd niet gekozen. Deze, regering van machtsgeile hersenloze achterlijke snullen en snollen koos zichzelf. Met amper een derde van de zeteltjes beslissen zij wat de rest moet doen. België is niet langer een parlementaire democratie. Neen,... dit land is een dictatuur van blauwe nitwits.