Exclusief voor abonnees

INTERVIEW. Shanti Van Genechten viert 10 jaar Kinderwens: “Was mijn leven makkelijker als ik blank was geweest?”

Shanti Van Genechten blaast tien kaarsjes uit voor Kinderwens.
Tomas Sisk / Photo News Shanti Van Genechten blaast tien kaarsjes uit voor Kinderwens.
Shanti Van Genechten (38) noemt haar leven “niet evident”: ze heeft een ‘andere’ huidskleur, is een adoptiekind en verloor haar job na ziekte. Haar kwetsbaarheid werd haar grootste kracht. Samen met professor Lode Godderis stichtte ze een expertisecentrum voor koppels die ongewild kinderloos zijn, zoals destijds haar eigen Vlaamse ouders. Vandaag bestaat vzw Kinderwens 10 jaar. “Ik wilde iets moois terugdoen voor mijn tweede leven hier.”

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Wivina Renier

    denk niet dat kleur daar iets mee te maken heeft. Kijk rondom U en heel wat blanke mensen hebben grote problemen met werk, gezin, gezondheid etc.. Iedereen ziet natuurlijk zijn eigen toestand maar veralgemenen zou ik niet doen. En dit is een discussie die moet met woorden gevoerd worden en niet op papier. Wij geven nogal gemakkelijk de schuld aan iemand anders, is blijkbaar menselijk. Men zeg het geluk vliegt en wie het vangt heeft het en dat is overal in de wereld geldig.