Exclusief voor abonnees

INTERVIEW. Psychiater Dirk De Wachter en onderzoekster Ann Dierick: “De weerbots komt er, eens de adrenaline zakt”

DE GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG IS LEVENSBELANGRIJK, WETEN DIRK DE WACHTER & ANN DIERICK

Psychiater Dirk De Wachter en onderzoekster Ann Dierick.
Joel Hoylaerts/Photo News Psychiater Dirk De Wachter en onderzoekster Ann Dierick.
Ook de geestelijke gezondheidszorg wordt getroffen door corona. Psychiaters deden tijdens de lockdown de deur op slot, ziekenhuisafdelingen gingen toe, patiënten stonden in de kou. Niet voor herhaling vatbaar, klinkt het bij Ann Dierick, een onderzoekster die in Leuven samenwerkt met Dirk De Wachter en een rondvraag deed over de effecten van deze rare tijden. De resultaten zijn nuttig voor iedereen: "We leven nu op adrenaline. Maar de weerbots komt."

Je hebt 6% van dit artikel gelezen
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Van Den Bossche

  Inderdaad, veerkracht is misschien minder. Evenwel was het vroeger not done om toe te geven dat het je niet meer zag zitten. Dergelijke mensen hadden sommigen liefst ver weg in een psychiatrie. Voor degenen die er nu ook nog steeds geen begrip kunnen voor opbrengen, hoop ik alleen maar dat ze het nooit hoeven door te maken. Denk nooit dat het ook jou niet kan gebeuren. Ik spreek uit ervaring!

 • nicole desseyn

  Is zijn er voor alles psychologen nodig hebben de mensen dan geen veerkracht meer,

 • Peter Van Den Bossche

  Zeker dat de weerbots er komt. De mensen die volop pleiten voor een algemene lockdown, beseffen helemaal niet wat de mentale schade zal zijn als gevolg van de sociale isolatie en ecomomische malaise.

 • Marleen Joye

  Was idd te verwachten Moeilijk evenwicht gezondheid & economie & leefbaar voor de mens .... Maar wie zijn wij gewone mensen ??

 • Howard Spielman

  De Wachter is precies al het pad aan het effenen voor een financiële boost aan zijn inkomsten. Mensen, zorg dat je er zelf doorkomt want de economische en financiële crisis moet nog komen. En dan zullen jullie andere prioriteiten hebben dan bij zielenknijpertjes te gaan