Exclusief voor abonnees

INTERVIEW. Hoofd Antwerpse spoedafdeling: “Eerste golf was explosief, tweede kan vele keren groter zijn”

VOORZITTER BELGISCHE VERENIGING VOOR SPOEDARTSEN WAARSCHUWT

Jan Stroobants (58), hoofd van de spoedafdeling van ZNA Middelheim Antwerpen en voorzitter van de Belgische Vereniging voor Spoedartsen.
ZNA Jan Stroobants (58), hoofd van de spoedafdeling van ZNA Middelheim Antwerpen en voorzitter van de Belgische Vereniging voor Spoedartsen.
Jan Stroobants (58), hoofd van de spoedafdeling van ZNA Middelheim Antwerpen en voorzitter van de Belgische Vereniging voor Spoedartsen, vreest voor een drama als de maatregelen niet worden nageleefd. “Het virus heeft zich breder in de samenleving verspreid. Daarom is het zo belangrijk dat de maatregelen nageleefd worden. Anders staat er ons een drama te wachten dat de eerste golf vele malen zal overstijgen.” En toch had het misschien niet zover hoeven te komen: “Indien men in juni en begin juli de maatregelen had gerespecteerd, was er wellicht geen probleem geweest.” 

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
71 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dries Peeters

  met de nadruk op "kan". Een sterke stijging van ziekenhuisopnames is er niet te zien.

 • Freddy van der Westerlaken

  Misschien kan hij mijn lotto formulier invullen, mensen die in de toekomst kunnen zien zijn geld waard.

 • Chris Devlaeminck

  Ja, alles kan. Als je alle specialisten en virologen, alleen al in Europa, moet aanhoren ben je nog niet thuis. Volgens de ene zijn de mondmaskers heiligmakend, volgens anderen heeft een studie uitgemaakt dat ze niet veel verschil maken. Eén ding is zeker, vele mensen willen die mondmaskers om zich veilig te 'voelen'. Gevoelens zijn belangrijker dan de realiteit dezer dagen.

 • Danny Buyse

  @Jean Pierre Dekeersmaecker, er is zelfs geen enkele reden om in een lichte lockdown te gaan verre van alles 2 maanden dicht te doen. De maatregelen die u wilt nemen zijn buiten proportie. Als het virus een mortaliteit zou hebben van 100% dan kunnen we daar nog eens over klappen.

 • Richard Suy

  Eigenlijk een knap overzicht. Volgens sommigen is het de schuld van de wetenschappers en specialisten (vraag mij eigenlijk af hoe het met de wetenschappelijke onderbouw zit van sommige reacties) anderen verwijten het dan weer aan de politiek. Bekijk gewoon de cijfers. Bekijk gewoon wie er ziek wordt in uw omgeving. Respecteer gewoon de regels, maar das blijkbaar moeilijk voor sommigen. Grondrechten eindigen wanneer andere mensen hun recht op gezond leven in gevaar wordt gebracht.