Exclusief voor abonnees

INTERVIEW. Gezondheidseconoom Lieven Annemans heeft er alle vertrouwen in: “Zorgsector is beter voorbereid dan de bevolking”

Gezondheidseconoom Lieven Annemans pleit ervoor om het aantal ziekenhuisbedden in ons land de komende jaren niet té stevig te doen dalen.
Wouter Van Vooren Gezondheidseconoom Lieven Annemans pleit ervoor om het aantal ziekenhuisbedden in ons land de komende jaren niet té stevig te doen dalen.
Het is alle hens aan dek voor onze zorgsector, maar we zullen het redden. Dat denkt professor Lieven Annemans (55), gezondheidseconoom aan de UGent. “Door deze crisis zullen ziekenhuizen en artsen in de toekomst nog beter gaan samenwerken.”

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roger Geens

  Ik ben volledig o.k. ,voorbereid op wat kwam en nog komen zal .Kom met niemand in aanraking ,woon eenzaam en alleen ,ben 77 en eet alle dagen op tijd .ik had reeds rond het Nieuwe jaar voor 4 maanden zalm gekocht ,water voor gans het jaar en zo meer ,verder is mijn diepvries gevuld met allerlei bonen en boontjes .Heb dus niemand nodig en ga seffens verder spitten zodat ik tegen einde deze maand kan zaaien en planten .Blijf optimist ,morgen is er een andere dag .

 • katy vercauteren

  en waarom worden dan mensen in een rustoord niet meer behandeld ? Als dat de definitie is van "we redden het wel", dan zit hij er volledig naast

 • hannes leo

  Onze gezondheidszorg was goed uitgebouwd en op korte tijd werd meer dan een tandje bijgestoken. Kijk naar de landen rondom ons waar de toestand zeer ernstig is. Het grote probleem bij ons was en is het gebrek aan discipline en verantwoordelijkheid van een minderheid. Tijdig ernstige maatregelen nemen loont.

 • dirk claeys

  We hebben de beste zorgen in Europa, bedenk maar eens,waarom duizenden Nederlanders in ziekenhuizen naar Vlaanderen komen! Brugge en Gent ligt vol! Spanje komt nog niet aan onze knieën! Ook velen mijden dit land , want als je daar bent en dringende noodhulp dan waan je je in Afrika!

 • Bartje Van Somers

  Ziekenzorg ge-reset in amper een paar weken. Mooi project.