Exclusief voor abonnees

INTERVIEW. CEO’s Besix en Deceuninck willen zo snel mogelijk weer starten: “Stilstand zorgt voor bloedbad in de bouw”

Archiefbeeld.
Van Raemdonck L Archiefbeeld.
“De stilstand in België zorgt voor een bloedbad in de bouw.” Aan het woord: Rik Vandenberghe, CEO van Besix, Belgiës grootste bouwbedrijf. Ook voor zijn collega-CEO, Francis Van Eeckhout van ramenproducent Deceuninck, kan de Nationale Veiligheidsraad beter vandaag dan morgen de bouw terug toelaten, mét de nodige veiligheidsmaatregelen: “Als een chirurg kan opereren met een mondmasker, waarom zou een metser of een dakdekker er dan niet mee kunnen werken?”

Je hebt 4% van dit artikel gelezen
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ils Ghys

  ?? Mss heb ik iets gemist maar sinds wanneer mag de bouw niet werken. Hier hebben ze nog geen dag thuis gezeten. Mits naleven van de voorwaarden mag iedereen in de bouw gewoon blijven werken. Niet altijd even evident voor iedereen maar mits de juiste motivatie kan er veel.

 • Michael Steyaert

  Elke sector denkt dat ze de enige zijn met problemen, dus geef ik graag een update : ALLE sectoren hebben problemen, iedereen heeft omzetverlies, iedereen ziet zijn reserves wegvloeien en iedereen kan aan de alarmbel trekken. Dit is een nieuw gegeven waar we allemaal samen door moeten, ook al is samen nog steeds een nieuw begrip voor veel mensen.

 • Gerard Braeckmans

  De bouw had nooit mogen stilliggen. Men kan werken zonder in mekaars nabijheid te zijn. Is het wel zo, een man minder. Het gaat dan wat trager maar het wordt gedaan.

 • willem merken

  Hoe kan het dan dat een Nederlands bedrijf hier gedurende 6 werkdagen een renovatie mag komen doen.

 • Roelant Kristof

  Uhm zo snel mogelijk terug aant werk?!? Ik werk met een betonpomp en werk al 14 dagen terug!!! Denk dat eer het probleem is om onze gast arbeiders terug te krijgen is!!! Misschien wordt is tijd dat der meer Belgen terug in de bouw gaan werken!!