Interventie tegen wildplasser in Ronse loopt uit de hand: twee agenten gewond

(Illustratiefoto)
Photonews (Illustratiefoto)
In het Oost-Vlaamse Ronse zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee agenten gewond geraakt nadat de politie wou optreden tegen een wildplasser. Een groepje verzette zich tegen de arrestatie en er ontstond een schermutseling. Uiteindelijk werden drie verdachten opgepakt, meldt de Oudenaardse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Het incident gebeurde rond 0.30 uur in de Hospitaalstraat in Ronse. "Tijdens een patrouille door de lokale politie werd een groep personen opgemerkt van wie één persoon stond te urineren tegen de voorgevel van een bar. Toen de politie wou overgaan tot identiteitscontrole van deze persoon werd dit verhinderd door de volledige groep die begon te duwen en te trekken. Gezien het hevig verzet van de gehele groep tegen de bestuurlijke arrestatie van de persoon die stond te urineren, werd bijstand gevraagd van andere korpsen", zegt parketwoordvoerster Julie van Hoorebeke.

Ondanks de bijstand van de korpsen van Brakel en Vlaamse Ardennen raakten twee agenten gewond. Zij zijn enkele dagen arbeidsongeschikt. Er werden uiteindelijk drie verdachten opgepakt. Een minderjarige verdachte werd voorgeleid voor de jeugdrechter. "De twee meerderjarige verdachten, een 33-jarige man en een 38-jarige man uit Ronse, beiden geen onbekenden voor het gerecht, werden op vraag van het parket voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Oudenaarde. Zij werden aangehouden op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid aan de politie en weerspannigheid in groep", meldt het parket.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eddy DESMET

  De Politie van Ronse verricht zeer degelijk werk. Dat de agenten reageerden t.a.v. de persoon die aan het wildplassen was, wijst erop dat de betrokken agenten hun taak gewetensvol uitoefenen en hun verantwoordelijkheid opnemen. Dat is nu pas voorbeeldgedrag ! Wie zich hiermee niet akkoord kan verklaren, moet dringend een gewetensonderzoek doen. Hopelijk worden de amokmakers behoorlijk gestraft.

 • armand mudah

  net die werkombekwame agent op vtm horen getuigen en zijn verwonding gezien , hij is in zijn duim gebeten en heeft er een verbandje aan , sorry hoor maar daarvoor thuisblijven zijn ?? dan moet elke timmerman die op zijn duim klopt naar huis gaan wegens werkombekwaam

 • Gerry Cle

  Hopelijk zijn de boetes navenant en worden de geweldplegers effectief opgesloten. Van de politie blijf je af.

 • Guido Delrio

  Moet je dan in je broek plassen?

 • Louis Vanden Boir

  Normaal gezien is bekendheid bij het parket een vrijgeleide.