Internetpedofiel voor derde keer veroordeeld

(Illustratiefoto)
Thinkstock (Illustratiefoto)
Een 29-jarige man die via Facebook minderjarige jongens en meisjes opzocht en hen ertoe probeerde te brengen naaktfoto's te delen, is al voor de derde maal veroordeeld door de Brusselse correctionele rechtbank. In maart veroordeelde die hem nog tot een gevangenisstraf van 40 maanden en momenteel staat de twintiger onder elektronisch toezicht, omdat hij nog meer nieuwe slachtoffers zou gemaakt hebben. Dit keer legde de rechtbank hem een celstraf van 3 jaar op.

De twintiger had in 2011 al een opschorting gekregen voor gelijkaardige feiten, maar nog tijdens dat proces was hij al nieuwe feiten aan het plegen. Een cursus bij een gespecialiseerd centrum voor zedendelinquenten haalde evenmin iets uit.
Op Facebook maakte de twintiger een reeks valse profielen aan waarmee hij vervolgens een tiental minderjarigen contacteerde. Met valse profielen van jonge meisjes legde hij contact met minderjarige jongens en omgekeerd om hen vervolgens ertoe te proberen bewegen hem naaktfoto's door te sturen. Kreeg hij naaktfoto's van één van zijn vrouwelijke slachtoffers, dan gebruikte hij die in chatgesprekken met jongens om ook van hen dergelijke beelden te krijgen, en vice versa.

Voor die feiten werd hij in maart nog tot 40 maanden cel veroordeeld, maar tegen die straf ging hij in beroep. Ditmaal stond hij terecht, omdat hij op exact dezelfde manier andere minderjarigen benaderd had. Eén meisje viel hij zelfs gedurende een jaar zowat dagelijks lastig, met soms zeer expliciete tekstberichten.
Het parket eiste dit keer 5 jaar cel, en wees erop dat er nog een gerechtelijk onderzoek loopt tegen de twintiger voor nieuwe, gelijkaardige feiten.
De rechtbank toonde zich uiteindelijk milder en veroordeelde de man tot 3 jaar cel.
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Robby Brom

    De beste oplossing is fysieke of chemische castratie. Het zal je kind maar wezen waar hij niet kan van afblijven. Kinderen beschermen heeft voorrang!

  • Guido Delrio

    Wat is justitie snel....

  • Erik Andries

    een milde rechtbank tov pedofielen, verbaast me niet...