Internetpedofiel die actief was in jeugdtoneel krijgt 7 jaar cel

Joachim P. (28).
vmma Joachim P. (28).
De 28-jarige Joachim P. is deze voormiddag door de Antwerpse correctionele rechtbank veroordeeld tot 7 jaar cel. Ook na zijn veroordeling tot 5 jaar cel bleef hij minderjarige jongens online benaderen met seksuele voorstellen. Er is sprake van een 60-tal slachtoffers.

De internetpedofiel benaderde tussen 2010 en 2012 een 30-tal minderjarige jongens met vier valse Facebookprofielen. P. stelde zich altijd voor als een tienermeisje en voerde seksueel getinte gesprekken. Hij overhaalde slachtoffers om naaktfoto's en masturbatievideo's te sturen. Eind 2011 volgden de eerste klachten van ouders die dergelijke gesprekken of beelden bij hun zonen hadden gevonden. Het onderzoek leidde snel naar P., die toen in Edegem woonde. De twintiger bekende en haalde aan dat hij in zijn eigen jeugd was misbruikt.

In juni 2015 veroordeelde de rechtbank in Antwerpen hem tot 5 jaar cel, maar van P. géén spoor. Meer dan één jaar later, in september 2016, had een lezeres van de krant P. gelinkt aan een krantenartikel over dat proces. Op dat moment werkte de internetpedofiel met jongeren bij Theaterlab in Turnhout. Hij werd er meteen opgepakt.

"De beklaagde gebruikte een andere meisjesnaam, maar de feiten zijn dezelfde", legde de aanklager uit. "Altijd jongens en meestal uit zijn omgeving die hij benaderde. Dat maakte de schok voor de slachtoffers alleen maar groter, toen alles uitkwam", zei de aanklager in Antwerpen.  Naast de celstraf wordt P. 10 jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank.