Instabiele stelling op Antwerpse Zuid waarschijnlijk pas zaterdagmiddag afgebroken

De stelling aan het dak van het appartementsgebouw.
Screenshot ATV De stelling aan het dak van het appartementsgebouw.
In Antwerpen blijft het kruispunt van Singel en Brederodestraat op het Zuid nog de hele nacht afgesloten vanwege de 30 verdiepingen hoge stelling naast een appartementsgebouw die er instabiel is geworden. De perimeter blijft tot zaterdagmiddag behouden, omdat de wind pas dan zal afnemen. Allicht zal de stelling worden afgebroken.

De Lijn behoudt voorlopig de omleidingen voor het bus- en tramverkeer dat normaal gebruikmaakt van het knooppunt Antwerpen-Zuid. Ook het wegverkeer en fietsers en voetgangers kunnen niet door. De brandweer ontruimde uit voorzorg ook enkele omliggende woningen.

De oorzaak van de instabiliteit is nog niet bekend, maar de hevige wind speelt volgens de brandweer vermoedelijk een rol. 

Het drukke kruispunt van de Singel en de Brederodestraat op het Zuid werd afgesloten omdat een stelling van dertig verdiepingen hoog dreigt om te vallen.
Marc De Roeck Het drukke kruispunt van de Singel en de Brederodestraat op het Zuid werd afgesloten omdat een stelling van dertig verdiepingen hoog dreigt om te vallen.
Het drukke kruispunt van de Singel en de Brederodestraat op het Zuid werd afgesloten omdat een stelling van dertig verdiepingen hoog dreigt om te vallen.
Marc De Roeck Het drukke kruispunt van de Singel en de Brederodestraat op het Zuid werd afgesloten omdat een stelling van dertig verdiepingen hoog dreigt om te vallen.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Yves Vandepaer

    Jan, een fundering onder die stelling ??? die sta volledig op beton ... en de 5 bovenste verdiepen moetten idd om de 2 meter geankerd worden .... stelling van renotec... normaal bouwde kontrimo de stellingen voor renotec wat in deze dus niet het geval was ...

  • Chris Deckers

    Het appartementsgebouw wordt voorlopig niet ontruimd! Allicht niet, binnen is de veiligste plek. Welke geleerde heeft ooit een stelling naar binnen weten omvallen?

  • Jan Van Overveldt

    Het plaatsen was weeral een "koopje". Voor een 30 "verdiepingen" moet je fundatie voorzien en de stelling op ieder verdieping vast-grendelen. Er is toch een veiligheidscoördinator daar (is een wettelijke verplichting).... Is waarschijnlijk zijn bureautje niet buiten-geraakt.....