Inspectie vindt bijna 500 kilogram rot voedsel bij Brussels wokrestaurant

 Inspecteurs hebben in het Brusselse restaurant Thai Wok bijna 500 kilogram voedsel aangetroffen dat niet conform was aan de hygiënenormen (Illustratiebeeld).
iStock Inspecteurs hebben in het Brusselse restaurant Thai Wok bijna 500 kilogram voedsel aangetroffen dat niet conform was aan de hygiënenormen (Illustratiebeeld).
De gewestelijke gezondheidsinspectiedienst Brulabo voerde eind april een controle uit bij Thai Wok, een Aziatisch restaurant op de Brusselse Anspachlaan. Tot hun consternatie troffen de inspecteurs er 485 kilogram rotte voedingswaren aan, zo blijkt nu.

Het betrof onder andere 12 kilogram bevroren look, 450 liter saus, noedels, vis en broccoli. Onder toezicht van de inspecteurs werden alle bedorven voedingsmiddelen weggegooid.

De koelkasten van het restaurant werken niet of niet naar behoren. "Ze hebben dit probleem sinds hun opening, maar hebben het probleem nooit opgelost ondanks de waarschuwingen van Brulabo", vertelt de dienst aan La Dernière Heure. Bovendien stelden de inspecteurs ook een "relatief betreurenswaardig algemene hygiëne" vast: sommige etenswaren hadden bijvoorbeeld geen houdbaarheidsdatum, er was een kraan kapot en er was geen zeeppomp beschikbaar voor de koks.  

Deuren moeten niet dicht

Er werd een proces-verbaal opgesteld. "De zaak moet niet sluiten, maar bij een volgende negatieve evaluatie wordt het restaurant definitief gesloten", zegt Aline Glaudot, woordvoerster van de Brusselse schepen van Stedenbouw, Geoffroy Coomans de Brachène (MR).

Volgens het kabinet van Coomans de Brachène, die eveneens voorzitter is van Brulabo, waren er inderdaad al van bij de opening van het restaurant problemen gesignaleerd, die door de uitbaters niet werden aangepakt. 

Andere vestiging wel gesloten

Een tweede Thai Wok-vestiging op de Stalingradlaan moest recent wel verplicht de deuren sluiten van Brulabo. "Wat verontrustend is, is dat Brulabo en de politie eind april een andere zaak van dezelfde keten hebben gesloten vanwege de betreurenswaardige hygiënische omstandigheden", klinkt het.

Volgens het kabinet was de stad Brussel tegen de opening van Thai Wok, en zag ze liever meer kwalitatieve zaken zich vestigen. De keten stapte daarop naar het Brussels Gewest, dat zijn toestemming gaf. 
48 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • FRIEDA VAN KEYMEULEN

  Zoiets mag gewoon verder de klanten ziek maken.Verplicht de inspecteurs telkens van de gevonden en bedorven etenswaar proeven. Ze zullen rap genezen zijn!

 • Jan Van Rompaey

  Zo laag zijn ze gezakt bij de horeca. Waarschijnlijk door de invoering van de witte kassa die meer zwarte inkomsten creëerde.

 • annie dupont

  rot is rot , of het nu vlees, groenten of vis is ... schandalig dat wij daarmee vandaag nog geconfronteerd worden . hebben die eigenaars dan geen enkel respect ?

 • René Toeters

  Onlangs ook ziek geworden na bezoekje Chinees restaurant!

 • ringo van der pulst

  Ik heb in een klein toeleveringsbedrijf gewerkt en als het buiten warmer werd dan 26 graden sloeg de compressor buiten af en werd het in no time meer dan twintig graden in de frigo.Nooit is iets weg gesmeten en het ging vooral over zuivel vis en beleg.De oplossing was de instalatie vervangen en bedekken tegen de volle zon.Maar ho maar dat kost geld.