Ingrid Thoelen doodgeschoten na liefdesdrama

UNKNOWN

De Alkense Ingrid Thoelen is door twee schotwonden in de borststreek om het leven gekomen. Dat heeft de autopsie die gisterennamiddag plaatsvond, uitgewezen en werd bevestigd door het parket van Tongeren. De schotwonden zijn veroorzaakt door hagelpatronen uit een jachtgeweer waarmee ook Tongenaar Saverino Strusi is gedood.
 
Thoelen en haar ex Saverino Strusi verdwenen in september 2007 in een blauwe Peugeot 806. Op 2 november vorig jaar kwam het onthoofde lichaam van Strusi bovendrijven in Stokrooie bij Hasselt. Strusi had een schotwonde in de borst.
 
Wapen nog niet terecht
Afgelopen dinsdag begon op vraag van het Hasseltse parket een schoonmaakoperatie in het Albertkanaal. Woensdag werd dan de Peugeot uit het water gehaald met daarin het lijk van Thoelen. In het wrak werden ook een gsm en een oorbel van Thoelen gevonden. Het onderzoek naar de omstandigheden van haar dood gaat verder.
 
Het Tongerse gerecht stelde een ballistisch deskundige aan die zal nagaan welke baan de kogels aflegden toen ze Thoelen troffen. Het wapen is nog niet terecht. Op 20 en 21 april gaat de schoonmaakoperatie in het Albertkanaal verder. Dan zal ook naar het wapen worden gezocht.
 
Mogelijk schoot Strusi eerst zijn ex dood en sloeg hij dan de hand aan zichzelf. Thoelen besliste in het najaar van 2007 immers terug te keren naar haar echtgenoot en twee kinderen in Alken, nadat ze met Strusi had samengewoond in Vreren (Tongeren). Op 10 september 2007 spraken ze nog eenmaal af om onder meer de boedelverdeling te regelen. Daarna reden ze naar hun huis in Vreren. Sindsdien ontbrak elk spoor. (belga/ka/odbs)

UNKNOWN