Exclusief voor abonnees

Infrabel zet Siemens aan de schandpaal: "Vermoedelijk is er paniek aan de top over de verder dalende stiptheid van de treinen"

BELGA
Infrabel zette vandaag een leverancier aan de schandpaal. "Siemens is verantwoordelijk voor grote storingen op het spoornet. Die veroorzaken 1 uur en 40 minuten vertraging per dag". Volgens Kees Smilde van de gebruikersvereniging TreinTramBus is er daarnaast méér aan de hand. "Er is een probleem met Siemens, maar er is vermoedelijk ook paniek aan de top over de verder dalende stiptheid van de treinen."

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marijke boulet

  Treinen kunnen toch heel gemakkelijk altijd stipt rijden , bereken de tijd die de trein nodig heeft om een traject met maximaal toegelaten snelheid te rijden tel daar 10 % bij , nu kan de machinist/ computer de snelheid van de trein aanpassen zodat hij altijd net op tijd het station binnen loopt .

 • johan vankeirs

  Ik begrijp het niet goed meer,Nog nooit heb ik zoveel vertragingen geweten de laatste maanden.Gelukkig is het nog niet gelijk in frankrijk,waar ze maar efkens 3 maanden staken.Ook nog nooit meegemaakt.Jammer voor de reizigers en werkenden.

 • Jef Pauwels

  Zouden ze bij nmbs/Infrabel al gehoord hebben van redundantie van levensbelangrijke systemen ?

 • Paulus Boogaers

  Misschien nog wat ceo's en managers aan de top bijplaatsen, en nog wat politiek geparkeerde nitwits. Het probleem zal dan snel opgelost zijn. NOT!

 • Frans Vermeylen

  Ikke niet, hij was het! Klein mannen!