Infrabel lanceert zomerplan om extreme warmte te counteren

UNKNOWN

Spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel reageert op de warme temperaturen in het land en lanceert zijn 'zomerplan'. Extreme weersomstandigheden maken het netwerk namelijk kwetsbaarder voor mogelijke incidenten, zo luidt het.
 
Het zomerplan omvat verschillende maatregelen. Zo volgt Traffic Control de situatie op het netwerk 24 uur per dag op en verspreidt het drie keer per dag weerbulletins naar de regio's en het personeel op het terrein. Zo kunnen ze gepast in realtime reageren en hun middelen aanpassen in functie van het weer. Daarnaast voeren technische onderhoudsploegen extra controles uit op het hele spoorwegnet. In de sporen zijn er uitzettingstoestellen ingebouwd om het uitzetten en inkrimpen van de sporen bij wisselende temperaturen op te vangen. Een andere maatregel is het inzetten van mobiele interventieploegen op het terrein om storingen en incidenten op te lossen.
 
Infrabel wil met deze maatregelen pro-actief de extreme warmte en mogelijke gevolgen op het Belgische spoorwegnet het hoofd bieden. (belga/lpb)