Informateurs Coens en Bouchez praten verder met middenveld: gesprekken met klimatoloog en Hoge Raad voor Justitie

Georges-Louis Bouchez en Joachim Coens.
BELGA Georges-Louis Bouchez en Joachim Coens.
Federale informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zaten ook vrijdag samen met het middenveld. Na enkele economische spelers donderdag, zagen ze deze keer onder meer klimatoloog Jean-Pascal Van Ypersele, de Hoge Raad voor Justitie en de VVSG.

Coens en Bouchez zijn sinds vorige week op zoek naar andere oplossingen dan de paars-gele of paars-groene pistes. Daarbij consulteren ze opnieuw het middenveld, met het oog op een technische nota. Ook voorgangers Johan Vande Lanotte en Didier Reynders hielden afgelopen zomer al een brede consultatieronde.

Klimatoloog

Donderdag waren een aantal economische spelers aan de beurt. Het ging onder meer om het Monitoringcomité, de Nationale Arbeidsraad en het Planbureau. Vrijdag concentreerden Coens en Bouchez zich op justitie, klimaat en lokale besturen. Klimatoloog Jean-Pascal Van Ypersele, de voormalige vicevoorzitter van het VN-panel van klimaatexperts IPCC, kwam langs, net als vertegenwoordigers van de Hoge Raad voor Justitie en de Vereniging voor Vlaamse Steden en Gemeenten VVSG (en de Brusselse en Waalse tegenhangers Brulocalis en UVCW).


De consultatie gaat ook volgende week nog verder. De informateurs brengen op 13 januari opnieuw verslag uit op het paleis. 
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Diane Bernaerts

  "andere oplossingen dan de paars-gele of paars-groene pistes"? Welke dan wel? Geel-groen, zoals in Oostenrijk? Dat is NOG onmogelijker! De enige werkbare oplossing lijkt me paars-groen of regenboog.

 • Jean Battheu

  Hoogtijd dat die twee prutsers stoppen met dat rondlopen. Het dient tot niks. Verkiezingen gaan de oplossing brengen !

 • Jan Servaege

  Praat eens over de omgekeerde piramide. Te veel praters en veel te weinig werkende handen dan nog eens een expert klimatologie aanspreken die de mensen doen panikeren.

 • Gerard Braeckmans

  Bekwaam zou ik ze meteen niet noemen, Lucie Vervaeke, als je ziet welke beslissingen ze soms nemen.

 • Anne Callebaut

  Praat eerst eens met je eigen volk zoals Robert hier zegt en vraag of het nog de moeite loont of Belgie nog een geheel blijft.