Informateur De Wever ontvangt morgen Franstalige partijvoorzitters in Senaat

REUTERS
Informateur Bart De Wever start morgen zijn verkennende gesprekken met de voorzitters van de Franstalige partijen, in het kader van de opdracht waarmee de koning hem eerder op de dag heeft belast. De Wever ontvangt de voorzitters in de salons van de Senaat, te beginnen met de grootste partij uit het zuiden van het land.

Nadat hij vandaag de Vlaamse partijvoorzitters ontving als informateur voor een Vlaamse regering, zet de N-VA-voorzitter morgen zijn federale petje op om met de Franstalige partijvoorzitters rond de tafel te gaan zitten. Om 10.00 uur wordt PS-voorzitter Paul Magnette in de Hoge Vergadering verwacht, een uur later gevolgd door zijn collega van MR en op de middag is het cdH aan de beurt.

Na de middag hervat de informateur de werkzaamheden met om 14.00 uur een gesprek met Ecolo. Een uur later ontvangt De Wever de voorzitter van de PTB - zoals PVDA in Franstalig België heet. Om 16.00 uur is de PP van advocaat Mischaël Modrikamen aan de beurt. De FDF sluiten om 17 uur de gesprekken af.