Inferno in Switel-hotel 22 jaar geleden: vrouw waakte week lang naast verkeerde man

VTM
Het VTM-programma Lotgenoten blikt vanavond terug op de zware brand in het Switel-hotel in Antwerpen, 22 jaar geleden. In de nacht van oud op nieuw vielen toen 15 doden en 164 gewonden. In het programma getuigt onder meer Jeannine Van Steelandt, zij waakte naast het ziekenhuisbed van haar zwaargewonde man Willy. Althans, dat dacht ze, want na een week ontdekte men dat er een pijnlijke vergissing gebeurd was.

Het vuur dat tijdens die oudejaarsnacht van 1994 woedde had ervoor gezorgd dat heel wat hotelgasten onherkenbaar verbrand waren. Zo ook Willy, de man van Jeannine Van Steelandt. Bovendien was ze in de chaos haar man kwijtgespeeld.

Uiteindelijk krijgt ze te horen dat haar man in het ziekenhuis ligt. Een week lang zit ze aan zijn bed, hopend dat hij het zou halen. Maar na een week komt de dokter haar halen. De man naast wie ze die hele tijd gewaakt heeft, blijkt haar man niet te zijn. Net na de brand is er een vergissing gebeurd: haar man is verwisseld met een Nederlandse hotelgast. Willy ligt in Groningen, 300 kilometer verder.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.