Indringers knoeien met wagens Antwerpse politie

Wielbouten verdwenen, nagels in banden

De Antwerpse politie voert een onderzoek naar de sabotage van verschillende dienstvoertuigen. Onbekenden drongen de parking van het politiekantoor op de Noorderlaan binnen en morrelden aan een tiental wagens. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad.

Dat de daders met een duidelijk doel voor ogen naar de politiekazerne waren gekomen, is duidelijk. Ze maakten een gat in het hek achter de personeelsparking en drongen zo het terrein binnen. Net die plaats ligt buiten het bereik van de bewakingscamera's.

Wielbouten verdwenen

Gisterochtend na hun nachtshift merkten verscheidene politiemensen op dat er met hun auto geknoeid was. Zo stelde een politieman op de autosnelweg onderweg naar huis vast dat zijn auto een vreemd geluid maakte. Hij zette de wagen aan de kant en merkte dat vier van de vijf bouten van zijn wiel verdwenen waren. Zondagochtend sijpelden nog minstens vier andere meldingen van sabotage aan voertuigen van personeelsleden binnen.

Het ontbrak de daders duidelijk niet aan brutaliteit. De personeelsparking ligt dan wel enigszins afgelegen, op zo'n vierhonderd meter van het politiebureau, de daders gingen ook op de parking met de dienstvoertuigen aan de slag. In de groeven van de banden van minstens vijf politiecombi's werden nagels gestoken met de bedoeling de banden langzaam te laten leeglopen. Die parking met dienstwagens ligt pal naast de kantoren, op het zogenaamde Paradeplein.

In de groeven van de banden van minstens vijf politiecombi's werden nagels gestoken met de bedoeling de banden langzaam te laten leeglopen