Indiër 1 jaar in cel voor verkrachtingspoging op nieuwjaarsnacht

ANP
De Hasseltse correctionele rechtbank heeft vandaag een 27-jarige Indiër uit Sint-Truiden, die zich voor een aanranding en een verkrachtingspoging moest verantwoorden, veroordeeld tot 2 jaar cel, waarvan 1 jaar effectief. De feiten speelden zich af op nieuwsjaarnacht. Het slachtoffer werd aan de deur van haar woning vastgegrepen, toen ze van een feestje thuiskwam. Hij dwong de vrouw tegen de grond, probeerde haar te kussen en ging op haar liggen.

Hij maakte seksuele bewegingen en hij probeerde onder haar kleren te gaan, maar het slachtoffer verweerde zich hevig. Ze beet in zijn vinger en gaf haar belager een schop. Ze schreeuwde, waardoor twee getuigen gealarmeerd werden. Omdat de vrouw zoveel weerstand bood, sloeg de Indiër eerst op de vlucht, maar kort nadien daagde hij toch weer op. De vrouw en de getuigen konden hem herkennen.

De beklaagde ontkende zijn betrokkenheid bij de feiten, hoewel er in een van zijn vingers een bijtwonde van de vrouw was vastgesteld. De verdediging haalde aan dat hij op het ogenblik van de feiten zeer dronken was. Hij gaf ook toe dat hij zin had in seks. Volgens de rechtbank, die de feiten als zeer ernstig beschouwde, kon de Indiër zijn seksuele driften niet onder controle houden. Anderzijds moest de rechtbank ook rekening houden met zijn gunstig strafverleden. Naast de celstraf is hij voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet. Het 22-jarige slachtoffer kreeg 1 euro provisioneel toegewezen.