Inclusie Vlaanderen verandert van naam

Archieffoto met Tom Lenaerts, actrice Els Laenen en Tom Van Dijck tijdens de uitreiking van de 'Inclusieve Griffel 2013'.
BELGA Archieffoto met Tom Lenaerts, actrice Els Laenen en Tom Van Dijck tijdens de uitreiking van de 'Inclusieve Griffel 2013'.
Inclusie Vlaanderen, de vereniging voor mensen met een verstandelijke handicap, hun familie en vrienden, gaat vanaf 3 december voort onder de naam ‘Stan’. 

"Met die nieuwe naam krijgt het trefpunt weer een gezicht", luidt het. De organisatie wil nog meer ouders van kinderen met een verstandelijke handicap bereiken, zowel in Vlaanderen als in het Brussels gewest.

Stan staat voor Trefpunt Verstandelijke Handicap. "Met de nieuwe naam kiezen we voor verduidelijking maar ook vooral voor verjonging", zegt directeur Bernadette Rutjes. "Onze beweging wil weer groeien. We willen er niet enkel zijn voor onze huidige leden, maar ook nieuwe, jonge ouders van kinderen met een verstandelijke handicap aanspreken. Zij moeten weten dat ze bij ons terechtkunnen. Zo zetten we onze pioniersrol in Vlaanderen en in Brussel verder."

Concreet ondersteunt Stan mensen en gezinnen die leven met een enkelvoudige of meervoudige verstandelijke handicap op vlak van onder meer onderwijs, wonen, werken en zorg. "Stan wil hen helpen, door expertise te delen en door leden samen te brengen om ervaringen te delen en activiteiten te doen", klinkt het.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Francois Van Looy

    Waarom veranderen om te veranderen ? Trefpunt Verstandelijke Handicap = Afgekort Stan ? Daar is zeker een werkgroep voor opgericht om tot dit besluit te komen. Hebben jullie echt niets beter te doen voor de gehandicapten ?

  • Edmond Dillien

    De ziekte van de Belgen als iets niet marcheert zoals ze willen dan veranderen ze het van naam, maar wel met dezelfde werkwijze, directie en personeel en dan maar hopen dat die naam alleman in gang krijgt, he.

  • Jens van den Broeck

    Brussel is de hoofdstad van Vlaanderen? Gewoon Inclusie Vlaanderen laten