Incident met giftige dampen in Ruiselede: trucker raakt bedwelmd

INDUSTRIETERREIN GEDEELTELIJK AFGESLOTEN

Hans Verbeke
Bij een incident met giftige dampen op een industrieterrein in Ruiselede (West-Vlaanderen) is vanochtend een trucker uit Wallonië ernstig bedwelmd geraakt. De man moest naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar. Een deel van de industriezone aan de Eekhoutstraat is afgesloten. 

De wegpolitie haalde gisterennamiddag in Aalter de trucker uit het verkeer omdat zijn open aanhangwagen slecht was geladen. Een deel van de houten tuinpalen was weggezakt en dreigde op het wegdek terecht te komen. De trucker werd naar het terrein geleid van een depannagebedrijf in Ruiselede. Daar zou vandaag de lading worden herschikt. 

De houten palen bleken echter pas gisteren gedrenkt in een speciaal product om de levensduur ervan te verlengen. Dat product veroorzaakte dampen waardoor de trucker, die afgelopen nacht in z’n cabine overnachtte, bedwelmd raakte. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht. Twee werknemers van het depannagebedrijf die nadien begonnen met het herschikken van de lading, liepen ook irritatie op. Zij staakten onmiddellijk het werk en gingen naar een veilige zone.

Kort voor de middag is een medewerker van het bedrijf in een speciaal pak en met adembescherming begonnen met het leegmaken van de open aanhangwagen waarop de palen geladen waren. Pas als er geen dampen meer vrijkomen, zal de aanhangwagen opnieuw worden geladen.

Hans Verbeke
Hans Verbeke4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Walter Mertens

  Martin groot gelijk . transporteur weet enkel . palen laden . en de trukker . laten laden ondertussen papieren en koffie . en rijden

 • joris de witte

  vrachtwagen in beslagnemen en met de lading vernietigen! chauffeur en bedrijf laten opdraaien voor de kosten!

 • Marc Van Den Berghe

  Diezelfde palen worden dan gebruikt om lekkere druifjes langs te laten groeien. Waarvan de wijnbouwer preuts is dat ze met de hand geplukt zijn.

 • Martin Soetaert

  Wordt er geen actie ondernomen tegen de firma ( verantwoordelijke personen ) die deze pas gedrenkte palen zomaar meegaf met de vrachtwagenchauffeur om vervoerd te worden ???