Incestueuze relatie mondt uit in huwelijk met stiefdochter, gedwongen abortus en 20 maanden voorwaardelijk

thinkstock
De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 49-jarige man uit Borgloon veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig maanden met uitstel omdat hij in 2006 een seksuele relatie begon met zijn toen minderjarige Thaise stiefdochter. Aan de stiefdochter moet hij ook een provisionele schadevergoeding van 5.000 euro betalen.

Het meisje kwam na het huwelijk van haar moeder met de Belg op 5-jarige leeftijd naar ons land en kreeg met de man een goede vader-dochterrelatie. Terwijl de moeder werkdagen tot 13 uur klopte, manipuleerde de man haar dochter zodat ze een negatief beeld van haar moeder kreeg. Toen de moeder in 2006 op familiebezoek ging naar Thailand, moest het dan 15-jarige meisje samen met haar stiefvader in het ouderlijke bed slapen. De stiefvader oefende enorme psychologisch druk op haar uit waardoor ze, na haar eerste verkrachting, in de overtuiging verkeerde dat hun liefdesrelatie en thuissituatie de normaalste zaak van de wereld waren.

Keuze
Al die tijd werd het meisje overladen met aandacht en genegenheid. De twee hielden hun incestueuze relatie voor hun omgeving geheim tot op het feest voor de achttiende verjaardag van het meisje. Dan dwong ze haar stiefvader om een keuze te maken tussen haar moeder en zichzelf. De man koos voor zijn stiefdochter en samen brachten ze de moeder op de hoogte van hun relatie. Op haar achttiende geraakte ze ook zwanger van haar stiefvader en moest ze onder druk van hem een abortus ondergaan. Op 23-jarige leeftijd verliet ze haar stiefvader en verbrak ze alle contact nadat ze een jongen had leren kennen.

Naast de gevangenisstraf met uitstel is de man voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet.