Inbreuken vastgesteld bij 1 op de 5 gecontroleerde nachtwinkels in 2017

Beeld ter illustratie.
Photo News Beeld ter illustratie.
In 2017 heeft de Economische Inspectie bij 9 van de 46 gecontroleerde nachtwinkels (19,57 procent) in totaal 22 inbreuken vastgesteld. In vergelijking met vorig jaar is het percentage inbreuken sterk gedaald. Dat blijkt uit het antwoord van federaal minister van Werk Kris Peeters op een schriftelijke vraag van Leen Dierick (CD&V).

De vastgestelde inbreuken hadden volgens Peeters vooral betrekking op het niet respecteren van de wekelijkse rustdag en de verplichte sluitingsuren. Daarnaast werden ook inbreuken vastgesteld inzake de prijsaanduiding. De 22 vastgestelde inbreuken resulteerden in het opstellen van 8 pro justitia's en 1 pv van waarschuwing.

Bij de Economische Inspectie liepen in 2017 ook 30 klachten binnen met betrekking tot nachtwinkels. Dat zijn er bijna twee keer zoveel als het jaar voordien, toen het aantal klachten beperkt bleef tot 17. In de periode 2013-2015 werden er in totaal 90 klachten overgemaakt aan deze dienst, of een gemiddelde van 30 per jaar.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Moorthamer

  Is een peulschil veronderstel ik, zie eens naar winkels die niet in orde zijn met hun artikelen die in andere taal worden weergegeven en wat weet ik nog allemaal!

 • Tom Faes

  Al eens bij de wegenwerken in Antwerpen gecontroleerd?? De aannemers, de onderaannemers en de onder,onderaannemers ??? meer dan 40 % zwartwerk ! Niet mijnheer Kennis?

 • jos beverke

  Die nachtwinkels rijzen als paddestoelen uit de grond.Ideale instellingen om geld wit te wassen.Als men ziet wat die per nacht verkopen vraag ik me af of die daarvan kunnen leven.

 • isabel da silva

  46 winkels in een heel jaar ! Goed gewerkt ! Iets meer dan 1 per ( werk ) week . Ik kan er U in Oostende alleen al minstens 5 aanwijzen waar de elektriciteitsinstallatie zwaar wordt verkracht . Maar ja dat is een socialistische burcht en daar worden ( ingevoerde ) eigenaars van winkels anders beoordeeld .