Inbrekers viseren 14 handelszaken in één nacht

Federale politie
Maar liefst 14 winkels in het centrum van Zandhoven kregen in de nacht van 9 op 10 november ongewenst bezoek. De inbrekers raakten slechts in twee zaken binnen en konden aan de haal gaan met 1.200 euro. Beelden van één van de daders werden dinsdagavond verspreid via het VTM-sprogramma Faroek op VTM. De speurders zijn op zoek naar tips.

In de nacht van 9 op 10 november van vorig jaar kreeg het handelscentrum van Zandhoven twee inbrekers over de vloer. Rond half vier 's nachts probeerden ze in te breken in wel veertien verschillende winkels. Slechts in twee zaken, die allebei anoniem willen blijven, slaagde het duo erin om effectief in te breken. Ze konden gaan lopen met een opgetelde buit van 1.200 euro cash geld. In één van de twee zaken werd een deur geforceerd met een koevoet en in de andere zaak werd een raam ingeslagen om het pand te betreden. Verschillende beelden van bewakingscamera's konden het duo in beeld brengen. Die beelden werden dinsdagavond vrijgegeven in het VTM-opsporingsprogramma Faroek. Eén van de twee inbrekers komt goed in beeld aan een frituur en aan een apotheek. Hij heeft kort donker haar, donkere wenkbrauwen en een fijn ringbaardje. Hij droeg een donkere jas met een fluoriscerend logo op de linkerborst. Het duo vluchtte na de plundertocht weg in een wagen richting E313. Getuigen die meer info hebben kunnen dat melden via het gratis nummer 0800/30.300 of via opsporingen@police.belgium.eu. (BSB)

De inbreker staat op het punt de deur van dit frituur in te trappen.
Sander Bral De inbreker staat op het punt de deur van dit frituur in te trappen.
Sander Bral2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ludwine Eeckhout

    Ziet er geen echte Belg uit en vriendjes ervan zullen jullie zeker geen tips geven!!! En als ze opgepakt worden direct weer vrij!!! Het gerecht is daar veel te mals mee. Als ze een gevangenisstraf krijgen trek er dan maar direct een hoop aan jaren af ofwel enkelbandje, gemakkelijk zo!!!

  • CAMIEL DUSOIR

    de betting is open , als ze moesten, als,wanneer, hoe komen ze bijna onmiddelijk vrij ? optie 1 procedure fout (favorit 2/1) optie 2 : nooit meer doen hé (is tenslotte illegaal in het land) dan volgen de andere bv. slechte jeugd gehad - 't is nog maar de 7é keer meneer de rechter - mijn client was onder invloed edelachtbare (ook altijd goed) etc.Het zal NOOIT beteren tot er iemand echt werk maakt van justitie , die krijgt onze stem