Inbrekers in school stelen budget voor zeeklassen

BELGA
De lokale politie van de zone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) heeft afgelopen nacht een man opgepakt die kort voordien vermoedelijk had ingebroken in een school. Daar zou hij 3.500 euro gestolen hebben, geld dat bestemd was voor de zeeklassen. Twee andere verdachten konden wel ontkomen met het grootste deel van de buit. Dat meldt het Brusselse parket.

De politie Brussel Zuid werd afgelopen nacht rond 01.30 uur opgeroepen omdat er in de Veeartsenstraat in Anderlecht drie mannen met bivakmutsen rondliepen. Verschillende patrouilles kwamen ter plaatse en doorzochten de buurt. Daarbij zag een van de patrouilles een man wegrennen. De agenten gingen achter de man aan en konden hem uiteindelijk op het Jules en Edmond Miesseplein oppakken. In zijn vlucht had de man nog een plastic zak weggegooid. De agenten konden die terugvinden en troffen er 124,50 euro in aan. Op de man zelf vonden ze nog eens 600 euro.

Bij een zoekactie in de buurt merkte de politie ook op dat er een inbraak gepleegd was in een school. Daar was 3.500 euro gestolen. Vermoedelijk was de opgepakte man een van de inbrekers.

De 28-jarige verdachte stond al voor 34 andere feiten bekend bij de politie. Hij stond ook geseind nadat de correctionele rechtbank zijn aanhouding had bevolen na een veroordeling voor poging diefstal. De man is ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.