Inbreker verdronken in kanaal in Anderlecht

Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend naar het overlijden van een vermoedelijke inbreker, afgelopen nacht in de Brusselse gemeente Anderlecht. Tegelijkertijd wordt ook onderzocht of de man inderdaad verantwoordelijk is voor de inbraak in een café in de Ropsy Chaudronstraat, zoals vermoed wordt. Dat meldt het Brusselse parket. Voorlopig zijn er in elk geval geen aanwijzingen dat de politie in de fout zou gegaan zijn bij haar interventie, aldus het parket.

Volgens het parket werd de politie van de zone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) rond 02.30 uur verwittigd van een inbraak in een café in de Ropsy Chaudronstraat. "Ter plekke bleek dat de inhoud van de kassa verdwenen was", zegt parketwoordvoerster Jennifer Vanderputten. "Terwijl de agenten de buurt doorzochten, hoorden ze een alarm op een werf langs de Nijverheidskaai en toen ze poolshoogte gingen nemen, zagen ze daar een man. Ze riepen hem herhaaldelijk toe dat hij moest stoppen maar de man zou niet geluisterd hebben en in het kanaal gedoken zijn om te proberen al zwemmend de overkant, de Fernand Demetskaai, te bereiken."

De agenten verloren de man uit het oog en verwittigden de brandweer. Die kon rond 03.20 uur het levenloze lichaam van de vluchter uit het water halen. "Het bleek te gaan om een 27-jarige man van Albanese origine die al bij het gerecht gekend stond voor gelijkaardige feiten", gaat de parketwoordvoerster verder. "In zijn zakken werd een geldsom aangetroffen die mogelijks uit het café afkomstig was. Verder onderzoek moet meer duidelijkheid brengen."

Het parket heeft ook een onderzoek geopend naar het overlijden van de twintiger. "Maar op dit moment is er geen enkele reden om aan te nemen dat de politie-interventie niet correct zou verlopen zijn", klinkt het nog.