Inbreker steelt duizenden euro's in restaurant, uitbaatster zet camerabeeld op Facebook

Bart Boterman
Een inbreker is maandagnacht aan de haal gegaan met enkele duizenden euro's bij restaurant De Lanterfanter in Ramskapelle bij Nieuwpoort. De zaakvoerster verspreidde een foto van de dader op de Facebookpagina van het restaurant.

"Het gaat om de omzet van 1 mei en voorschotten voor de werknemers", zegt zaakvoerster Martine Penne. De dief raakte binnen via de schutting van de tuin langs de achterkant van de zaak en pleegde vervolgens braak. Een leeg geldkistje en het plastiek van enkele gestolen rolletjes kleingeld liet de inbreker achter in het kippenhok van de buren. "De zaak was uitzonderlijk open op sluitingsdag maandag, gezien het 1 mei was. Vanmorgen vroeg zijn we op reis vertrokken naar Spanje. Toen we in Valencia landden, was de inbraak het eerste wat we vernamen. Een domper op onze reis", aldus Martine.

Bewakingscamera
De politie deed intussen de nodige vaststellingen en liet het labo ter plaatse komen voor een sporenonderzoek. Zaakvoerster Martine verspreidde eveneens een bewakingscamerabeeld op de Facebookpagina van het restaurant in de hoop dat iemand de dader herkent. De man staat herkenbaar op de beelden. Indien de dief klacht indient voor schending van de privacy, riskeert de zaakvoerster een boete. Zo ver is het uiteraard nog niet gekomen.