Inbreker geraakt wel in, maar niet uit schoenenwinkel

PHOTO_NEWS
De Brugse onderzoeksrechter heeft een 26-jarige Palestijn aangehouden voor een inbraak in Oostende. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. A.A. sloeg zijn slag in een schoenenwinkel in Oostende, maar geraakte niet meer uit de winkel.

Kort voor sluitingstijd trok de verdachte gisterenavond naar de Shoe Discount in de Kapellestraat in Oostende. De Palestijn liet zich insluiten, zodat hij ongestoord de diefstal kon plegen. Bij het beramen van zijn op het eerste zicht clevere plan had de man echter een detail over het hoofd gezien: 's avonds hangt voor de etalage van de schoenenwinkel een stevig ijzeren gordijn.

De inbreker zat als een rat in de val en begon op het ijzeren rolluik te bonken. Dat geluid werd opgemerkt door passanten die de politie verwittigden. Met de sleutel van de gerant was het voor hen een koud kunstje om de verdachte in te rekenen. Bij zijn arrestatie bleek dat hij schoenen, geld en een gsm had meegegraaid.

De onderzoeksrechter heeft de illegaal in ons land verblijvende Palestijn aangehouden. Vrijdag zal de Brugse raadkamer beslissen of hij langer in de cel moet blijven.