Inbreker (23) doodgestoken door bewoner in Lebbeke

bingmaps
In het Oost-Vlaamse Lebbeke heeft een bewoner afgelopen nacht tijdens een inbraak een 23-jarige gangster neergestoken. De man overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen, meldt het parket van Dendermonde. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat verdachte en dader elkaar kennen.

De inbraak deed zich voor in een particuliere woning in Hoeksken in Lebbeke. "Drie mannen drongen de woning binnen en begaven zich naar de slaapkamer van de bewoner", aldus parketwoordvoerder Antoon Schotsaert. "De bewoner werd uit zijn bed gelicht."

Uit de eerste vaststellingen van het onderzoek blijkt dat de bewoner van het pand op een gegeven ogenblik met een mes een van de verdachten heeft gestoken. "De verdachten namen met hun zwaargewonde kompaan de benen en reden met hem naar het ziekenhuis", aldus Schotsaert. "De zwaargewonde verdachte- een 23-jarige man- overleed er aan zijn verwondingen. De twee andere verdachten- 20 en 25 jaar- konden in het ziekenhuis worden ingerekend door de politie."

Bewoner en verdachte kennen elkaar
De twee zijn inmiddels aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van diefstal met geweld. De bewoner van het pand werd ook gearresteerd, maar hij werd ondertussen opnieuw vrijgelaten.

Uit de eerste vaststellingen bleek dat verdachte en dader elkaar kenden. De bewoner van het pand werd vanochtend gearresteerd, maar kon na verhoor beschikken en werd terug in vrijheid gesteld, zegt het parket vanavond. Het gerechtelijk onderzoek naar de omstandigheden van de steekpartij wordt verdergezet. Allicht ligt een geldkwestie aan de basis van het incident. Er wordt onderzocht of de verdachten naar de woning trokken om geld te innen.