Inbraakgolf in Leuven

De voorbije weken heeft de Leuvense lokale politie een sterke stijging van het aantal inbraken in woningen vastgesteld. In juni werd er 21 maal ingebroken in woningen of appartementen. Voor de maand juli, die nog niet voorbij is, zal dat cijfer meer dan dubbel zo hoog liggen, meldt de lokale politie. Die roept de Leuvenaars op tot waakzaamheid.

Alleen al in de voorbije week moest de politie 17 inbraken vaststellen. Dertien maal ging het om een appartement of een studentenkamer en vier maal om een huis. Zes inbraken in appartementen vonden plaats in de loop van het voorbije weekend.
 
Die 17 inbraken betekenen bijna een verdubbeling van het inbrakencijfer van de week voordien, toen inbrekers 9 maal toesloegen in woongelegenheden. In de week daarvoor, de eerste volledige week van juli, telde de Leuvense politie 10 inbraken.
 
De inbrekers hebben het ook niet alleen op woningen of appartementen gemunt. Zo kregen de voorbije week 12 andere panden ongewenst bezoek. Het ging onder meer om een garage, een interimkantoor, een café en het Sint-Rafaëlziekenhuis. De weken voordien werd er ook al ingebroken in de gebouwen van de Katholieke Universiteit Leuven, bij bierbrouwer AB Inbev en in verschillende garages en horecazaken.
 
In de meeste gevallen bestaat de buit uit cash geld en juwelen. De politie onderzoekt alle feiten en schrijft minstens een deel ervan toe aan rondtrekkende daderbendes. Ze vraagt de Leuvenaars de nodige voorzorgen te nemen. (belga/ypu)