Ga naar de mobiele website
^ Top

In vier dagen doodsvonnis, getrouwd en gestorven

Kos
Amper vijf dagen geleden kreeg een 41-jarige vrouw uit Oostende te horen dat ze door een woekerende kanker nog maar enkele dagen te leven had. "Ik heb nog één wens", zei Liesbeth Luyts. "Trouwen." Eergisteren stapte ze met de papa van haar dochtertje in het huwelijksbootje. Op haar ziekbed, maar in het wit, met ringen én champagne. Nog geen drie uur na de "ja" waar ze zo van had gedroomd, overleed de bruid. Omringd door haar kersverse echtgenoot, kinderen en alle andere gasten.

"Wat zou je doen als je nog 24 uur te leven hebt?", wierp de presentator van radiozender MNM donderdagavond in de ether. Verschillende luisteraars belden. De ene wil chocoladebroodjes eten, een andere champagne drinken en kijken naar de zee. Nog een andere droomt ervan de McDonald's leeg te plunderen. En dan ineens hangt Anita Jansen uit Oud-Turnhout aan de lijn. Haar schoonzus belandde begin deze week onverwachts in het ziekenhuis, vertelt ze. Oververmoeid leek het, maar ze bleek terminaal en had één wens: trouwen.

Gigantische smile
Donderdag, even na 14 uur, sprak Liesbeth Luyts dé vijf woorden uit waar ze zo had naar uitgekeken. "Liesbeth zei het met een gigantische smile", zegt Anita. "Ze lag in haar bed, want ze had de kracht niet meer om recht te staan. Wij stonden met een tiental naaste familieleden rond haar. Haar beste vriendin was er ook. Zij maakte de trouwfoto's. Iedereen die in dat kleine kamertje aanwezig was, kon er gewoon niet naast kijken: Liesbeth was dolgelukkig."

"Het was een bijzonder emotioneel moment. Iedereen wist dat het héél speciaal was. Er is geweend, ja. Maar het waren tranen van geluk. Na het feestje hebben we Liesbeth allemaal een kus gegeven. Samen met haar man en kinderen heeft ze nog een hele reeks grappige foto's gemaakt. Tot Liesbeth beetje per beetje indommelde."

"Ineens was er paniek. We moesten direct komen. Alle machines waren in alarm geslagen. We zijn allemaal op onze knieën rond haar ziekbed gaan zitten. We hebben allemaal haar hand vastgehouden. En haar geaaid. En toen is Liesbeth helemaal weggezakt..."

HET ONTROERENDE VERHAAL LEEST U VANDAAG IN HET LAATSTE NIEUWS. KLIK HIER EN LEES DE DIGITALE KRANT VIJF WEKEN OP PROEF.

Kos
Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug