In opspraak geraakte Publifin wordt Enodia

BELGA
De Waalse intercommunale Publifin verandert op 30 november van naam en wordt Enodia. Dat meldt een woordvoerder van Nethys, de operationele poot van de Luikse intercommunale.

Het Publifin-schandaal barstte eind 2016 los toen het bestaan aan het licht kwam van drie sectorcomités, waarin 25 mandatarissen zetelden die riante vergoedingen opstreken voor vergaderingen waar ze zelfs niet aan hoefden deel te nemen. Ook het belang van de adviesraden zelf werd in vraag gesteld. 

In de nasleep van het schandaal, dat in het Waals Parlement leidde tot de oprichting van een onderzoekscommissie, werden de betrokkenen gevraagd hun bezoldiging terug te storten. Met uitzondering van Serge Manzato (PS) en Anne Delvaux (cdH) deden ze dat allemaal. 

Dertien van de 25 in opspraak geraakte oud-leden van de sectorcomités waren onlangs kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. 

Bekijk ook:

Paniek bij PS door Publifin-schandaal

Publifin: Moreau trekt in offensief

Publifin: Gilles neemt ontslag na lek
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Danny Govaerts

  Ze veranderen de naam en voor de rest gaat het spel gewoon verder . Waarom zijn die niet veroordeeld voor schrift vervalsing ,fraude in bende ,en waarom is er niet overgegaan tot verbod op openbaar ambt bekleding... Zit vriendjes politiek hier voor iets tussen..

 • Fredien Vandervekens

  Moet Moreau dan weer examen "afleggen" bij het sprankelnieuwe frisse Enodia ? Die man zijn capaciteiten zijn toch befaamd ? Bij de Waalse sossen en christelijke humanitairen ? Al hadt de "opfrisbeurt" subtieler gekund !

 • patrick morel

  Oude wijn in nieuwe zakken, de rovers blijven dezelfden.

 • RONNY DE PETTER

  En na de naamsverandering was er weer geld op de plank ! ik heb zo een déja vu gevoel zoals beweging.net met ARCO !

 • willem merken

  En hoeveel (duur betaalde) vergaderingen hebben ze daar voor nodig gehad? Ze dronken een glas, ze deden een plas en alles bleef zoals het was....