In nieuwe versie van Monopoly verdienen vrouwen meer dan mannen

Ms Monopoly
RV Ms Monopoly
Het populaire gezelschapsspel Monopoly heeft dinsdag een nieuwe versie onthuld waarin vrouwen meer geld verdienen dan mannen. Ook de mascotte, een zakenman met een snor en een hoge hoed, is vervangen door een vrouwelijke investeerder.

Mevrouw Monopoly is volgens het spel de nicht van de zakenman met de snor. Hij is een immobiliënmagnaat die op zoek is naar nieuwe eigendommen, terwijl zij wil investeren in vrouwelijke ondernemers. De spelers kopen geen huizen of onroerend goed, maar innovaties gecreëerd door vrouwen.

Nieuwe regels

Volgens de nieuwe regels krijgen vrouwen wat meer geld in het begin van het spel en ook elke keer als ze langs "start" passeren. Dat moet de loonkloof in het echte leven compenseren. In de VS verdienen vrouwen gemiddeld 81 procent van het loon van mannen, blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Werk.


Als de mannen goed spelen, kunnen ze ook meer geld verdienen, verzekert fabrikant Hasbro in een mededeling.
Het spel heeft ook nieuwe pionnen: een notebook, een zakenvliegtuig en een horloge. In het originele spel zijn de pionnen onder meer een auto, een strijkijzer en een schoen.

Deze versie van het gezelschapsspel zal vanaf midden september te verkrijgen zijn in de Verenigde Staten en in enkele andere landen waaronder België, Frankrijk en Canada.
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Tom Timmermans

  Loonkloof zoals die overal wordt voorgesteld bestaat niet, maar soit. Het bizarre is dat in de klassieke versie van Monopoly iedereen gelijk is. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen mannelijke of vrouwelijke spelers. Deze nieuwe versie trekt een geslacht voor op het andere. Gelukkig staat het mij dankzij de genderfluïditeit vrij om me tijdens het spel even vrouw te voelen, kwestie van mijn loon wat op te krikken.

 • Hans Oomen

  Is het nu zo moeilijk om mannen en vrouwen gelijk te stellen kwa loon wel rekening houdend met de gepresteerde werken ... Gedaan me de zever !

 • Jean De Grande

  Logisch, als ge ziet wat een gat die dames in hun hand hebben.Die moeten wel drie of vier keer meer verdienen dan hun zuinige vriendjes.

 • Arne Van Gheluwe

  Belast de kindjes toch niet met zo zaken. Zij hebben niets te maken met die loonkloof. Dit gezegd zijnde, het is heel juist dat er nog veel werk is op dat gebied. Een met rechts conservatieve regeringen zal dat nooit opgelost worden

 • wim helsen

  Hoe belachelijk is dat. Het wordt nu echt eens tijd om met die zever te stoppen. Het draaid uit op meer verdienen en even weinig doen bij veel vrouwen. Moesten ze straks meer verdienen als een man maar minder doen zouden ze dat nog normaal vinden ook. Zelfde loon voor zelfde werk is in de praktijk niet altijd haalbaar. In tennis spelen vrouwen naar 2 winnende sets en mannen 3 doch kregen ze op een toernooi allebei 3 miljoen ... eerlijk? Ik denk het niet. Minder werken voor evenveel is verkeerd..