IN KAART. In deze toprestaurants in België kan je voor 39 euro of minder een driegangenmenu bestellen

Illustratiebeeld
thinkstock Illustratiebeeld
Michelin maakt vandaag de nieuwe selectie van de ‘MICHELIN Gids Bib Gourmand Benelux 2020' bekend. In deze twaalfde editie verzamelen de inspecteurs van de Michelingids opnieuw heel wat fijne adresjes. De rode draad in deze selectie? Het driegangen keuzemenu voor maximaal 39 euro. Bekijk in onderstaande kaart en tabel waar je allemaal kan smullen.

Het groeiende belang van producten uit eigen grond is een duidelijke trend in deze nieuwe editie van de Bib Gourmand. “Groenten en lokale producten worden steeds belangrijker”, zegt Werner Loens, selectiedirecteur van de Michelin Gidsen in de Benelux. “Ook de chefs willen hun steentje bijdragen aan het milieu. Dat zorgt voor een frisse dynamiek. Het voedt hun creativiteit. Tel daar de vele internationale invloeden bij en we krijgen een opwindende selectie nieuwe Bib Gourmands.” Elk bekroond restaurant “verzekert een onweerstaanbare verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier”, zo klinkt het.

De Belgische selectie telt concreet 154 restaurants, waarvan 18 nieuwe. “Opvallend is dat hier meer wordt teruggegrepen naar de traditionele Franse en Belgische keuken. Bij gezellige restaurants als La Charcuterie in Sint-Gillis en Vino Vino in Namen worden smulpapen bijvoorbeeld verleid met de typische generositeit van bistroklassiekers. En er waait ook een vleugje Azië door de Belgische nieuwkomers”, legt Loens uit. De intensiteit van Car Bon in Elsene en Station 3 in Kraainem laat amateurs van de Chinese keuken niet onberoerd.

De Bib Gourmand Benelux 2020 wordt vanaf 22 november verkocht voor 17,95 euro in België en Nederland en 17,44 euro in Luxemburg.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  Voor die prijs kan ik thuis prima eten en meer dan één keer en met ons twee. En we hebben daarna geen honger meer.

 • José Gonzales

  Ik eet thuis veel goedkoper en lekkerder en tenminste vers.

 • guido vermeyen

  De kers op de taart, het moeilijkste van de afwerking, en kost daarom dubbel zoveel.

 • Claudia Rosseel

  Is dat een driegangenmenu dat een normale honger stilt of een opeenvolging van drie hapjes waarna de lokale frituur de gaatjes moet vullen?

 • Jan Dewolf

  Ik tel er amper 45 of 29 % in Vlaanderen , zelfs maar 5 in gans Oost - Vlaanderen . Ofwel zijn de restaurants duidelijk duurder in Vlaanderen ofwel gaan de inspecteurs van Michelin liever prospecteren in Brussel en Wallonië .