IN KAART. Honderdtal nieuwe trajectcontroles op komst: hier kan je binnenkort geflitst worden

RV
Er zijn inmiddels bijna veertig trajectcontroles geïnstalleerd op de Vlaamse wegen, maar binnenkort komen er nog een honderdtal bij. Dat blijkt uit data van het Agentschap Wegen en Verkeer. Op het onderstaande kaartje zie je waar je in de toekomst geflitst kan worden. 

Volgens het kaartje van het Agentschap Wegen en Verkeer zijn er op dit moment 37 trajectcontroles geïnstalleerd: zij zijn “klaar voor gebruik”. Daarnaast is de installatie van 68 systemen al bezig en staan er nog 36 trajectcontroles op de agenda. 

Op het onderstaande kaartje kan je precies zien waar de nieuwe camerasystemen komen. De blauwe icoontjes zijn de trajectcontroles die op dit moment worden geïnstalleerd, terwijl de gele icoontjes verwijzen naar toekomstige locaties. De groene icoontjes verwijzen naar geïnstalleerde trajectcontroles die volledig klaar zijn voor gebruik. 
117 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Delafontaine

  Daar zijn ze sterk in, mensen straffen die gehaast zijn. Maar verkrachters, moordenaars, extremisten enz worden niet meer gestraft.

 • Jean Vermote

  Rekening rijden komt er. Na de verkiezingen gaan ze wel een reden vinden om dit in te voeren. Wees gerust.

 • Jan De Greef

  Die camera’s installeren, allemaal goed en wel. Gaan die wel functioneren? Als je ziet hoeveel van die toestellen het niet doen, maak ik mij de nodige bedenkingen .

 • Daniel Bamps

  allemaal aangekocht en geinstalleerd om rekeningrijden mogelijk te maken en nu zegt Weyts dat rekeningrijden er nooit zal komen . Spijtig voor een deel van het geinvesteerde geld die nog alleen maar door flitsen kan gerecupereerd worden ,althans voorlopig tot ze hun kar terug gaan draaien. Soms ben ik echt content dat ik in Wallonie woon waar ze zich met die zever niet bezig houden.

 • Lysens Peter

  Jammer dat sinds de traject controle er is op mijn route dat de files trager gaan ipv sneller. Jammer dat er geen geld is voor wat meer buurtpolitie, jammer dat elke misstap hoe klein ook dadelijk gestraft wordt. Jammer dat er meer geld is voor snelh3id te meten dan voor een bus naar het station zodat ik de auto MOET pakken.