Exclusief voor abonnees

In kaart gebracht: waarom komst van nóg meer supermarkten niet altijd goed nieuws is

Woensdag opende Jumbo haar eerste Belgische vestiging in Pelt.
Karolien Coenen Woensdag opende Jumbo haar eerste Belgische vestiging in Pelt.
Met het Nederlandse Jumbo is er een nieuwe supermarktketen bijgekomen, terwijl het Vlaamse supermarktlandschap overververzadigd is. Unizo-poot Buurtsuper.be wil daarom dat gemeenten de opening van nieuwe supermarkten zouden kunnen verbieden. Het succes van een nieuwe, succesvolle speler gaat nu eenmaal ten koste van een andere. Vooral kleine buurtsupermarkten worden getroffen.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Biesen

  Niet akkoord. De consument heeft er baat bij dat er goedkopere en beter bereikbare supermarkten komen. Trouwens, van mij mogen ze 24/7 open zijn ook. Met goede afspraken en contracten kan dat zelfs tot meer echte jobs leiden.

 • willy Adriaenssens

  Het probleem is ,supermarkten laten de consument meer kopen dan hij eigelijk wil aankopen strategie is heel eenvoudig ,ze solderen veel gebruikte producten en de rest is meestal duurder dan in de buurtwinkel ,hoeveel maal hebben de consumenten reeds slechte of minder hoogstaande kwaliteit aangekocht.

 • Marc Breugelmans

  Waarom een supermarkt?De kwaliteit is beduidend lager bij vergaanbare producten.Al eens een wit product geprobeerd?Achtmaal op tien smaakt het slecht.Waarom hebben wij al die luxe,ik zou nog liever naar een souk gaan in Marokko of Turkije waar alles kraakvers is.Bij ons doen ze er een dozijn E's in om langer goed te blijven.

 • Geert Landsman

  Jumbo en AH hebben geen prijsafspraken met de leveranciers, de anderen wel. Daarom zijn de prijzen bij de rest zo hoog. Colruyt is nog erger die vangt ook nog eens enorme subsidies, die wij allemaal betalen en kan zo kunstmatig de prijzen laag houden, maar dat doen ze niet, je bent er niks goedkoper uit. De Familie Colruyt behoord niet voor niets tot de rijkste families van België!

 • Steven Moreels

  lang leve de afgrijselijke baanwinkels langs alle steenwegen, een lust voor het oog