IN KAART. Dit zijn alle restaurants uit de nieuwe Gault&Millau-gids

Bert Meewis en zijn vrouw Karlijn Libbrecht aan hun restaurant De Slagmolen in Oudsbergen (Opglabbeek)
Mine Dalemans Bert Meewis en zijn vrouw Karlijn Libbrecht aan hun restaurant De Slagmolen in Oudsbergen (Opglabbeek)
Bert Meewis van Restaurant Slagmolen in Oudsbergen is door de restaurantgids Gault&Millau bekroond tot Chef van het Jaar 2020. Vanmiddag werd de zeventiende editie van de Gault&Millau voorgesteld. Bekijk alle restaurants met een score van 17 of meer hier op de kaart of in de tabel onderaan. Onderaan vind je alle opgenomen restaurants in jouw provincie op de kaart.

“Met Bert Meewis als Chef van het Jaar kiezen we voor een keukenaanpak waar expertise, sereniteit, doelgerichtheid en een scherpe focus centraal staan”, zeggen ceo Marc Declerck en Gerald Watelet van Gault&Millau. “Waarachtigheid aan het fornuis en op het bord vormen samen de hoeksteen van dit restaurant.” aldus de redactie. “De goed uitgevoerde en opgefriste klassieke keuken is al een paar jaar helemaal terug en blijft ontzettend geliefd bij het Belgische publiek.”

Beste restaurants dit jaar zijn opnieuw Hof van Cleve in Kruisem en Bon-Bon in Sint-Pieters-Woluwe, die hun  topscore van 19,5/20 behouden. Hof van Cleve krijgt als primus inter pares dit jaar vijf gouden koksmutsen.

Stijgers aan de top dit jaar zijn Boury, Le Coq aux Champs en La Paix met 17,5/20, Bozar restaurant en Vrijmoed met 17/20, en Kamo, ’t Korennaer, Schatteman, Sir Kwinten en Willem Hiele met 16/20.

Bij de Jonge Chefs van het Jaar vallen Glenn Verhasselt (Sir Kwinten – Lennik) voor Vlaanderen, Jean Vrijdaghs & Sébastien Hankard (Le Gastronome - Paliseul) voor Wallonië en Grégoire Gillard (Barge –Brussel) voor het Brussels Gewest in de prijzen.

De gastronomische gids telt dit jaar niet minder dan 130 nieuwe adressen, terwijl er ook een 190 verdwenen, vaak door sluiting.

Ook dit jaar is er een bovendien selectie gemaakt van de beste cocktailbars in België, met Jigger’s in Gent als de beste cocktailbar van 2020.

Bekijk hier de Gault&Millau-restaurants in jouw provincie

Antwerpen

Vlaams-Brabant

Oost-Vlaanderen

West-Vlaanderen

Limburg

Brussel

De beste cocktailbars van België
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Willy Van Ginneken

  Ik denk dat een Schransschuur met wat bifsteak van een oude koe en wat slap steppegras je meer past Wim

 • willy elsacker

  Ondanks alle kritiek is dit nog steeds èèn der topchefs die zich niet laat meeslepen door allerlei flauwe kul (zalfjes bloemetjes krokant kippenvel enz..(zie peter goossens) hij houdt zich aan de "klassieke" keuken zoals het hoort en geen poespas !

 • lieve vanderstraeten

  De slagmolen, zeker 1 van de beste restaurants, altijd heel lekker eten en vriendelijk onthaal van de baas en bazin. Vriendelijk personeel, kortom 1 van mijn favorieten ,

 • wim rooyakkers

  Als je weinig wilt eten ,en veel wil betalen ,moet je daar zijn.

 • Bart De Kort

  In de Slagmolen serveren ze duidelijk geen azijn als aperitief en bij de gerechten. In de restaurants waar de anderen die commentaar hebben geschreven, is dat overduidelijk de enige drank die op de kaart staat ... Afgunst en jaloezie is toch iets heel lelijk hoor!