In deze 33 stations gaat NMBS loketten sluiten

photo_news
Spoorwegmaatschappij NMBS gaat vanaf juli geleidelijk de loketten sluiten in nog eens 33 stations. Het personeel zal elders worden ingezet. Van andere loketten worden de openingstijden beperkt.

Dit jaar, te starten vanaf 1 juli, zullen de loketten geleidelijk sluiten op 23 plaatsen (Asse, Aywaille, Beauraing, Beernem, Bilzen, Bornem, Duffel, Flémalle-Haute, Fleurus, Haacht, Jemeppe-sur-Sambre, Koksijde, Landegem, Leopoldsburg, Lommel, Londerzeel, Nijlen, Pepinster, Vielsalm, Walcourt, Wervik, Yvoir en Zele). Nadien, meestal in de loop van 2016, volgen de loketten van nog tien haltes (Bertrix, Boom, Gouvy, Mariembourg, Poperinge, Quiévrain, Rivage, Temse, Willebroek en Wondelgem).

Openingstijden
Daarnaast zullen in 25 minder bezochte stations de openingstijden van de loketten beperkt worden. De beslissing is het gevolg van het feit dat steeds meer treinreizigers hun ticket via andere kanalen aankopen dan aan het loket, bijvoorbeeld via de website en de app van de NMBS, of via de automaten. De maatschappij wijst erop dat momenteel 532 van de in totaal 555 haltes uitgerust zijn met minstens één automaat.

NMBS start gesprekken op met de betrokken gemeenten om de stationsgebouwen niet onbenut te laten, voegt ze nog toe.