IN BEELD. Wij trokken de straat op met een thermometer: zo warm was het vandaag in Vlaanderen

Gent
Photonews Gent
Morgen mogen we ons volgens weerman David Dehenauw opnieuw verwachten aan een “loden en verzengende hitte”. De temperaturen kunnen in het binnenland tot wel 41 graden oplopen. Onze fotografen trokken vandaag door heel Vlaanderen om de hoge temperaturen in beeld te brengen: van de kust tot Bokrijk.

In Kleine-Brogel is het kwik vandaag gestegen naar 39,9 graden. Dat is de hoogste temperatuur ooit gemeten in België sinds het begin van de waarnemingen. Dat meldt David Dehenauw, hoofd van het departement voorspellingen van het KMI, op Twitter. 

Onze fotografen gingen met simpele thermometers op pad en maten de temperatuur op verschillende plaatsen in Vlaanderen. In Lummen steeg het kwik zelfs naar 45 graden en in Oostende bleef het aan de zee ongeveer 28 graden.

Gianni Barbieux
Photonews
Klaas De Scheirder
Benoit De Freine
Patrick Hattori
Photonews
Mine Dalemans18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Freddy De Vuyst

  Bij ons 35,3 gisteren. De temperatuur hoor je in de schaduw te meten.

 • Johan Dullens

  Yep! Ideale thermometer... Goed bezig.

 • dirk declercq

  Ik heb ook zo de temperatuur gemeten in mijn tuin. 49°C.

 • Martine Mathijs

  In die hitte kom ik echt nie buiten,ziekelijk gewoon

 • Dave Florizone

  Als je zo de temperatuur meet kan je hem evengoed in een oven leggen.