IN BEELD. Treurnis op het podium: gezichten van verliezers spreken boekdelen

Hilde Crevits en Wouter Beke op de CD&V-bijeenkomst in Brussel.
Joel Hoylaerts / Photonews Hilde Crevits en Wouter Beke op de CD&V-bijeenkomst in Brussel.
Waar een winnaar is, zijn er natuurlijk ook verliezers. CD&V en Open VLD kregen vandaag zware klappen, wat zich vertaalt naar een ingetogen sfeertje op de partijbijeenkomsten vanavond. De beelden spreken voor zich. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De kaart van Vlaanderen kleurt vooral geel en zwart, waardoor verschillende partijen hun nederlaag moesten toegeven. Bij CD&V en Open VLD stond de teleurstelling soms op de gezichten af te lezen. 

Bij CD&V was de sfeer eveneens eerder bedrukt. 

Ook sp.a trok naar de bijeenkomst om z'n wonden te likken. 
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kristoff Belien

  Doe zo maar voort mevr Rutten....u zou beter zo geen grote mond opzetten en beter even beseffen wat er leeft in Vlaanderen.... Misschien dat u dan volgende keer minder afgestraft zal worden door de kiezers

 • Marc Geerts

  Hilde Crevits wordt de nieuwe voorzitter van cd&v en terecht nu ze geen Vlaamse president kan worden. Crombez kan zijn koffer ook beter pakken maar om daar een opvolger voor te vinden...misschien bleiter Bert Anciaux eens proberen.

 • Dick De Zeure

  Ze hebben deze uitslag enkel aan zichzelf te danken! Dat komt er van als je niet naar de mensen wil luisteren.

 • JAN krommentak

  Wat een aderlating voor alle traditionele partijen zij zijn nog slechts een schim van wat ze ooit waren ik hoop dat ze het signaal van de kiezer begrijpen en eindelijk verandering toelaten en luisteren naar de verzuchtingen van alle kiezers ook die van het VL BL of blijft men volharden om dan bij de volgende verkiezingen de genadeslag te ontvangen om dan van het politiek toneel gevaagd te worden

 • Stefaan De Vos

  Niets meer dan overmarketing van een persoon, die door marketing in staat werd gezet om het zeer goed te doen. Ze peilde boven De Wever uit als Mp van Vlaanderen. Via peilingen, de ene minder betrouwbaar als de andere. En Hier zien we de realiteit. Media, kranten en tv, stop ermee om verkiezingen op deze manier te vervalsen en de democratie mede te vernietigen.