IN BEELD. Groot zinkgat in Brussel-centrum: verkeer omgeleid

Olivier Van Eesbeecq
In de Kardinaal Mercierstraat in het centrum van Brussel is vanochtend een groot zinkgat ontstaan. De politie is ter plaatse en heeft de straat afgesloten voor al het verkeer. Ook het openbaar vervoer dat door de straat rijdt, moet omrijden. Wat de oorzaak is van het zinkgat, is momenteel niet bekend.

Om iets voor 11 uur zakte een groot deel van de Kardinaal Mercierstraat in. De politie kwam ter plaatse en sloot de straat, vlakbij het Centraal-Station, uit veiligheidsoverweging af voor al het verkeer.

"Het zinkgaat is vier op zes meter groot en twee meter diep", zo vertelt de Brusselse politie aan onze redactie. "Wat de oorzaak is, is voorlopig onbekend. Er zijn geen werken bezig, dus daar kan het niet aan liggen. Mogelijk zit de regenval van gisteren er voor iets tussen. De straat blijft voor onbekende tijd afgesloten."

De technische dienst van de stad Brussel komt ter plaatse om het probleem te onderzoeken en het gat te dichten. Het zinkgat zorgt voorlopig niet voor hinder bij de Brusselse metro of op de Noord-Zuidverbinding.

Olivier Van Eesbeecq
Mark Baert
Mark Baert14 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Lieven De Bruyn

  Wedden dat Bart dit op de vakbonden steekt? Hij zal het waarschijnlijk door werklozen laten opvullen met langdurig zieken, en dan de werkmens een vergoeding laten betalen aan zen rijke vrienden omdat die een omweg moesten maken op weg naar de manicure...

 • sven vandenberghe

  Hoor ik daar een zinkgattax aankomen?

 • Corneel van Gimst

  Grapjassen... kom haast niet bij van jullie reacties

 • Wiske Suske

  Een teken aan de wand.

 • venus delta

  A sinkhole in hellhole. Holeception