Illegalen vrijgelaten na zoveelste diefstal met geweld: ze kregen enkel bevel om grondgebied te verlaten

Wouter Spillebeen
Drie mannen zonder papieren die afgelopen weekend een diefstal met geweld pleegden in Brussel, zijn één dag later weer vrijgelaten. Nochtans stonden twee van hen al bekend voor soortgelijke feiten. Ze kregen enkel het bevel om het grondgebied te verlaten.

In de nacht van vrijdag op zaterdag omsingelde het drietal in Sint-Gillis een man die op weg was naar huis na een avondje uit. "Ze sloegen hem neer en gingen aan de haal met zijn portefeuille", zegt het Brusselse parket. "Even later probeerden ze in dezelfde gemeente de gsm van een jonge vrouw te stelen." De politie kon het trio dezelfde nacht nog oppakken. "Twee van hen waren al bekend bij onze diensten. Ze hadden één of zelfs meerdere gewelddadige diefstallen op hun naam staan."

Volgens gerechtelijke bronnen bedienen de mannen - twee Algerijnen en een Tunesiër - zich van een twintigtal aliassen. Eén dader beweerde minderjarig te zijn, maar bleek na een botscan in het ziekenhuis minstens 22 jaar. Ondanks hun criminele parcours werden de drie één dag later al vrijgelaten, zo vernemen we uit goede bron. Ze kregen enkel het bevel om het grondgebied te verlaten. De politie vond de papieren later terug op de stoep voor het commissariaat. Justitieminister Koen Geens (CD&V) wilde zich gisteravond niet uitspreken over de zaak. 
322 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • NADJA ROEMERS

  Da is Belgie he... betaal uw belastingen maar eens niet, dan steken ze je zo in de bak!

 • ANN LIMBOS

  Ik begrijp er geen kl.ten van.

 • Anthony van der Borght

  Dus ik zou zeggen de wet aanpassen omdat ik dat niet realistisch vind !!! in de zin dat ze ook gestraft worden zoals iedereen niks is logisch in België!!!!

 • Jean Pollet

  zij die roepen "de cel " welke cel ? " Bouw belgie vol met gevangenissen en er is nog plaats tekort Wie zal dit betalen , bouw, kost en inwoon bewaking enz ? geen geld over voor leefloon , sociale woningen, ziekenhuis ,asiel beleid , rusthuizen enz enz.Welke partij gaat dit waarmaken?

 • Conny Van den Bosch

  Frank en andere NVA aanhangers die zeggen dat Vlaams Belang stemmen een verloren stem is, stop er dan mee en zorg dat de NVA het ondemocratische cordon afschaft en dan halen we de volstrekte meerderheid en kan ons land en ook de EU gered worden van de ondergang. Enkel echt Rechts stemmen zal de toekomst van onze Kinderen en Kleinkinderen redden.