IKEA verbant frisdrank

THINKSTOCK
Alle frisdrank verdwijnt uit de dranktorens in de restaurants van IKEA. Ter vervanging kiest het woonwarenhuis voor speciaal fruitwater, dat 50 procent minder suiker bevat. "We nemen ons volledige voedingsaanbod onder de loep om het gezonder en duurzamer te maken", zegt IKEA food manager Merlijn Crébolder.

IKEA vult zijn dranktorens voortaan, naast water, enkel nog met fruitwater in zes verschillende smaken, waaronder appel, limoen en framboos. De drankjes hebben een lager suikerpercentage en bevatten bovendien uitsluitend natuurlijke smaak- en kleurstoffen. De frisdranken worden voorgoed geschrapt. Die omschakeling past binnen de nieuwe koers die IKEA wil varen om meer duurzame, gevarieerde en gezonde voeding aan te bieden.

Na de lancering van de vegetarische balletjes twee maanden geleden is het vervangen van frisdrank door fruitwater een nieuwe belangrijke stap. "In onze restaurants kiest 80 procent van de klanten voor drank uit de dranktorens, 40 procent daarvan maakt gebruik van de optie om gratis bij te schenken. Door cola en andere frisdranken in die dranktorens te vervangen door fruitwater kunnen we heel veel mensen op een betaalbare manier laten kennismaken met een gezonder alternatief", aldus Merlijn Crébolder.

Klanten kunnen het fruitwater morgen voor het eerst proeven in het restaurant van IKEA Zaventem. De komende dagen worden ook de dranktorens in de andere IKEA-woonwarenhuizen in Gent, Wilrijk, Anderlecht, Hognoul en Arlon omgebouwd.