Iedereen zal binnenkort zijn eigen medisch dossier kunnen inkijken

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld).
BELGA Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld).
Iedereen zal binnenkort zijn eigen medische dossier kunnen inkijken: het digitaal platform 'Personal Health Viewer' wordt in het eerste kwartaal van dit jaar gelanceerd. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) vandaag gezegd in 'De Inspecteur' op Radio 2.

"We gaan de patiënt niet enkel inzage geven", aldus De Block. "We gaan ook de mogelijkheid geven om zaken toe te voegen die er volgens de patiënt ook bij moeten staan. Je kan ook zelf kiezen of het dossier gedeeld wordt met andere zorgverstrekkers."
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • pat geen

  Ze wil haar ook eens in de schijnwerpers zetten voor weer verkozen te worden

 • Rik Bogaert

  Wat hebben wij hieraan Maggie? Ipv u bezig te houden met onbenulligheden, zorg eens voor de mensen die het echt nodig hebben! We hebben al onbenullen genoeg in de regering

 • Arthur Houben

  Mijn medisch dossier online? Dacht het niet! Dan krijgen maggy en co een rechtszaak aan hun broek! Mijn medisch dossier zal NIET op straat liggen.

 • Arthur Houben

  Ik wil niet dat mijn medisch dossier online staat, als je weet dat de roverheid niet eens bekwaam is om een degelijk netwerk te laten werken,ondanks de peperdure factuur, dan is de garantie dat mijn medische gegevens beschermd zijn nihil en is de kans groot dat binnenkort alles open en bloot op straat ligt.Ik eis dat mijn medisch dossier énkel op papier staat, als ik een specialist nodig heb, zal ik het papier wel meenemen!

 • Dan Midden

  En hoeveel casht Maggie om deze spullen ter beschikking te stellen van verzekeraars of is ze de eerste eerlijke open vld'er in dit land?