Iedereen moet door metaaldetectoren op grote festivals

Bezoekers van verscheidene grote festivals in ons land zullen door een metaaldetectiepoort moeten alvorens ze de muziekweide op mogen. Dat meldt organisator Live Nation in een persbericht.

Het gaat om de festivals Rock Werchter, Graspop Metal Meeting, Dour Festival, Tomorrowland en Pukkelpop.

Tijdens AC/DC, Rock Werchter en TW Classic zal er op en rond het festivalterrein meer aanwezigheid van politie zijn. Ook zullen er meer privé-bewakingsagenten worden ingezet. Rugzakken en tassen zijn toegelaten, maar zullen streng gecontroleerd worden.

Een lijst met zaken die niet toegelaten zijn in het festivalpark in Werchter is te vinden op de websites livenation.be, rockwerchter.be en twclassic.be.

Ook voor het randgebeuren, zoals campings en parkings, in Werchter is een reeks extra veiligheidsmaatregelen uitgewerkt. Zo komt er extra camerabeveiliging en wordt er op de campings professionele bewaking ingezet. "In het kader van de veiligheid is het niet mogelijk om uitgebreid te communiceren over bestaande en bijkomende veiligheidsprocedures, noch kunnen alle maatregelen die de festivals en overheden in dit kader nemen, bekendgemaakt worden", zo klinkt het nog. 

Eerder was al bekend dat er extra veiligheidsmaatregelen zouden getroffen worden, zeker nu de festivalzomer mogelijk onder dreigingsniveau 3 van start gaat.

Ticketkopers zullen ook via e-mail op de hoogte gebracht worden van de nieuwe maatregelen die van toepassing zijn.